Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Prosperty: Δυναμική παρουσία στο συνέδριο «NPL LONDON 2022»

Στην κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη για Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια συμμετέχουν ο CEO Αντώνης Μαρκόπουλος και o COO Νίκος Πατσιόγιαννης.

Στο 12o συνέδριο NPL London 2022 συμμετέχει η πρωτοπόρος ελληνική proptech Startup Prosperty, καθώς βρίσκονται ήδη στην Βρετανική πρωτεύουσα ο CEO/Co-Founder Αντώνης Μαρκόπουλος και o COO/Co-Founder Νίκος Πατσιόγιαννης. Το συνέδριο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σημαντικοί αγοραστές, πωλητές, φορείς εξυπηρέτησης και σύμβουλοι από περισσότερες από 40 χώρες. Σκοπός του NPL Europe Conference είναι να συζητηθούν οι αλλαγές που συντελούνται σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας νέες ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σχετικά με την αξιοποίηση ακινήτων και την διαχείριση χαρτοφυλακίου οι ιδρυτές της Prosperty δήλωσαν τα εξής στην αποκλειστική συνέντευξη στο STARTUPPER MAG (τεύχος 22) μεταξύ άλλων: 

«Η Ελλάδα, αν και για το δυτικό κόσμο λογίζεται ως μια μεσαία αγορά σε επίπεδο μεγέθους –αν το συγκρίνει κανείς με αγορές όπως της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας– λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας θεωρείται η πιο δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις αγορά της Ευρώπης σήμερα. Οπότε φανταστείτε αν καταφέρουμε να ψηφιοποιήσουμε τις διαδικασίες στη χώρα μας, που θεωρείται και είναι μία από τις πιο γραφειοκρατικές αγορές, πόσο πιο απλό είναι για εμάς να επεκταθούμε και ευρωπαϊκά.  Αυτό είναι κάτι που μας λένε και οι ξένοι επενδυτές που συζητάμε: “Αν καταφέρετε και πετύχετε σε ένα πάρα πολύ δύσκολο περιβάλλον επιχειρησιακά όπως είναι η χώρα σας, θα είναι πιο εύκολη διαδικασία να κάνετε μετά expand σε αγορές που είναι πιο δομημένες και πιο έτοιμες ψηφιακά”. Η Ελλάδα είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς. Ευκαιρία να πείσουμε ότι η εταιρεία μας μπορεί να σταθεί στο πιο δύσκολο περιβάλλον για το χώρο του real estate» σχολίασε σχετικά με την ψηφιοποίηση ακινήτων ο Αντώνης Μαρκόπουλος

Όσον αφορά στην διαχείριση χαρτοφυλακίου, ο Νίκος Πατσιόγιαννης είχε υπογραμμίσει: «Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Prosperty είναι αυτό της διαχείρισης μεγάλου αριθμού χαρτοφυλακίων ακινήτων. Άρα, οι τεχνολογικές μας υποδομές, οι αυτοματισμοί και η εν γένει διάρθρωση της εταιρείας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα μεγάλο αριθμό χαρτοφυλακίων ακίνητων. Και αυτό μας καθιστά έναν ιδανικό συνεργάτη για τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές»

Ένας από τους βασικούς λόγους της μεγάλης επιτυχίας της Prosperty ήταν πως κατάφερε να απλοποιήσει την διαδικασία αγοράς ακινήτου μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας που έχει αναπτύξει πάρα τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 και το δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην εγχώρια αγορά την τελευταία διετία.

«Θέλουμε να είμαστε το one-stop-shop, τόσο για το κομμάτι της αγοράς ή της μίσθωσης ενός ακινήτου, όσο και για το κομμάτι τουλάχιστον της προέγκρισης μιας χρηματοδότησης αυτού. Άρα δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση: Φτιάχνουμε ένα οικοσύστημα γύρω από το ακίνητο, το οποίο δεν εξαντλείται σε αυτήν καθαυτή την πράξη ενός ακινήτου, όσο σε υπηρεσίες χρηματοοικονομικές, αλλά και ασφαλιστικές τις οποίες ανακοινώσαμε πρόσφατα με την Anytime και τον Όμιλο Interamerican» όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Δεσποτάκης, CTO και Co-Founder της Prosperty. 

Την ολοκληρωμένη συνέντευξη της Prosperty για το STARTUPPER MAG, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις