Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Keep Sea Blue βάζει τέλος στα παράκτια πλαστικά!

Τα πλαστικά απόβλητα αναμένεται να αυξηθούν κατά 50% τη νέα τουριστική περίοδο και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία με σκοπό την απαλλαγή της Μεσογείου από τα πλαστικά.

Η ΜΚΟ Keep Sea Blue χρησιμοποιεί την Oracle Blockchain προκειμένου να απαλλάξει την Μεσόγειο από τα πλαστικά. Η Keep Sea Blue προωθεί μια στρατηγική κυκλικής οικονομίας για τα παράκτια πλαστικά και διασφαλίζει πλήρη διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα καθ’ όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας της παραγωγής πλαστικού, από τη συλλογή και την ανακύκλωση, μέχρι την επαναχρησιμοποίησηΗ Keep Sea Blue συλλέγει περίπου 150 τόνους πλαστικού κάθε μήνα, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 5 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια. Με την άρση των περιορισμών και την αναμενόμενη σημαντική αύξηση του τουρισμού κατά τη φετινή χρονιά, η Keep Sea Blue αναμένει μια αύξηση της τάξης του 50% των πλαστικών αποβλήτων στις ακτές της Μεσογείου για το 2022.

Η Keep Sea Blue συνεργάζεται με εθελοντές, άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τον ιδιωτικό τομέα και με τις τοπικές αρχές με σκοπό την περισυλλογή πλαστικών αποβλήτων από τις παραλίες, συμπεριλαμβανομένων υλικών όπως μπουκάλια, νάιλον και αλιευτικά δίχτυα. Τα απόβλητα που συλλέγονται ταξινομούνται προσεκτικά και ακολουθεί επεξεργασία τους ώστε να μετατραπούν σε ανακτημένο παράκτιο πλαστικό λαμβάνοντας την πιστοποίηση Recovered Seaside Plastic, η οποία αφορά ανακυκλωμένα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από κατασκευαστές και εταιρείες για την παραγωγή νέων προϊόντων ή συσκευασιών. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν υλικά συσκευασίας από το ανακυκλωμένο υλικό μπορούν να προσθέτουν στα προϊόντα τους ή στις συσκευασίες το σήμα «Recovered Seaside Plastic», παρέχοντας στους πελάτες τους διαβεβαίωση για την κυκλική διαδρομή τους και αξιόπιστα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας. Η Klöckner Pentaplast, η διεθνής εταιρεία παραγωγής βιώσιμων υλικών συσκευασίας, που θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο υλικό από παράκτια πλαστικά που έχει συλλέξει η Keep Sea Blue για την παραγωγή συσκευασιών για νωπά τρόφιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Τουρκία.

Μέσω της πλατφόρμας που υποστηρίζεται με τεχνολογία blockchain, οι πιστοποιημένοι συνεργάτες καταχωρούν πληροφορίες και ιχνηλατούν την προέλευση των πλαστικών μέχρι τη συγκεκριμένη παράκτια περιοχή από την οποία έγινε η περισυλλογή τους. 

Η Oracle είναι επικεντρωμένη σε θέματα βιωσιμότητας και έχει δεσμευτεί ότι θα τροφοδοτεί όλες τις περιοχές του Oracle Cloud παγκοσμίως με ενέργεια 100% προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2025, αρκετές περιοχές του Oracle Cloud, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη, τροφοδοτούνται ήδη με ενέργεια 100% προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές, ενώ σε όλες τις περιοχές του Oracle Cloud χρησιμοποιούνται υπερσύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας και ψύξης για να ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.  Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για καθαρό , η Oracle επαναχρησιμοποίησε ή ανακύκλωσε το 99,6% του αποσυρμένου εξοπλισμού της κατά το οικονομικό έτος 2021.   

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις