Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wire: Η σύγχρονη επικοινωνία συναντά την προηγμένη ασφάλεια

Η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τον ιδρυτή της Skype, Janus Friis και απασχολεί πολλούς πρώην υπαλλήλους της.

Η Nasa και η Space X έχουν απαγορεύσει στους υπαλλήλους τους να συνομιλούν μέσω Zoom, ενώ στην Βρετανία ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεχθεί πυρά για την επιλογή του να πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις με το υπουργικό συμβούλιο μέσω της πλατφόρμας. Ο λόγος είναι ότι το Zoom δεν υπήρξε όσο ασφαλές έπρεπε προκαλώντας ανησυχίες στους χρήστες του όσον αφορά στην κυβερνοασφάλεια και τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως δήλωσε ο CEO Γιουάν: «Δεν έχουμε ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κοινότητας και τις δικές μας όσον αφορά στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Για αυτό, λυπάμαι βαθιά». 

Την ταραγμένη εμπιστοσύνη τον χρηστών για τις πλατφόρμες επικοινωνίας και τηλεδιασκέψεων ήρθε για να αποκαταστήσει η κρυπτογραφημένη πλατφόρμα Wire. Η Wire παρέχει στον χρήστη μια προηγμένη και ασφαλή εμπειρία επικοινωνίας, όλα τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα (E2EE), οπότε τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή. Μάλιστα η Wire εφαρμόζει μια αρκετά σκληρή τακτική όσον αφορά στα θέματα πολιτικής απορρήτου και ασφάλειας. 

Ιδιαίτερα στον τομέα των επιχειρήσεων, η Wire βοηθά στην άμεση αντιμετώπιση κρίσεων σε περιόδους αβεβαιότητας, υπογραμμίζοντας βέβαια την ανάγκη για προληπτικά μέτρα ασφαλείας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι. Πριν από τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, όλες συσκευές επαληθεύονται πριν, ανεξάρτητα από το από πού προέρχεται το αίτημα ή σε ποιον πόρο έχει πρόσβαση, το Zero Trust μας διδάσκει «Ποτέ μην εμπιστεύεσαι, πάντα επαληθεύεις» επισημαίνουν εκπρόσωποι της Wire.

Επιπρόσθετα το Wire είναι 100% ανοιχτού κώδικα, ελεγμένο από ανεξάρτητους φορείς και συμβατό με τα πρότυπα ISO, CCPA, GDPR, SOX. Το Wire μπορεί να αναπτυχθεί στο Cloud της Wire, στο δικό σας cloud server ή στο δικό σας on-premises server και όλα τα χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε web, κινητά και PC.

 Το Wire είναι διαθέσιμο για iOS, Android, Windows, macOS, Linux και προγράμματα περιήγησης στο Web, όπως ο Firefox

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις