Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Abnormal Security: 200 εκατ. για την καταπολέμηση κακόβουλων emails

Η cloud-native πλατφόρμα ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της μέσω της χρήσης συμπεριφορικής AI.

Η Abnormal Security συγκέντρωσε 210 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο ενός γύρου χρηματοδότησης της σειράς C, ανεβάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πελατολόγιο της Abnormal Security έχει αυξηθεί κατά 270% και περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Xerox, η Hitachi Vantara, η Urban Outfitters, η Groupon, η Royal Caribbean International και η Auto Club Group-AAA.

Η Abnormal Security εντοπίζει πιθανές επιθέσεις μέσω κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που δεν εντοπίζουν οι ανιχνεύουν πύλες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με API και αυτοματοποιημένη ταξινόμηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποκατάσταση και αναφορά.

Για τις επιχειρήσεις, η Abnormal παρέχει μια δυνητική λύση σε επιθέσεις που βασίζονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όπως οι απόπειρες υποκλοπής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιχειρήσεων (BEC), οι οποίες ιστορικά έχουν αποδειχθεί δύσκολο να μετριαστούν μόνο με τους παραδοσιακούς ελέγχους ασφαλείας.

Cybersecurity με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Οι απόπειρες phishing και οι επιθέσεις BEC έχουν αυξηθεί σε όλους τους τομείς, με το 83% των οργανισμών να δηλώνουν ότι βίωσαν μια επιτυχημένη επίθεση phishing με βάση το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το 2021, έναντι 57% το 2020.

Ένας άλλος ανταγωνιστής είναι το Mimecast, μια υπηρεσία κυβερνοασφάλειας cloud για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η οποία μπορεί να σαρώνει τις διευθύνσεις URL σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό κακόβουλου περιεχομένου, να εντοπίζει συνημμένα αρχεία κακόβουλου λογισμικού με αντιιούς, να πραγματοποιεί στατική ανάλυση αρχείων και συμπεριφορικό sandboxing. Η Mimecast ανακοίνωσε την αύξηση των εσόδων της κατά 147,2 εκατ. δολάρια το 2ο τρίμηνο του 2022.

Ως πάροχος, η Abnormal Security προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της μέσω της χρήσης συμπεριφορικής AI.

«Ενώ οι ανταγωνιστές μας αξιοποιούν στατικούς κανόνες και προσεγγίσεις που βασίζονται σε πολιτικές και αξιολογούν αποκλειστικά γνωστούς κακούς δείκτες συμβιβασμού, η Abnormal χρησιμοποιεί συμπεριφορική AI για να προσδιορίσει και να ανιχνεύσει με ακρίβεια μια πιθανή επίθεση», δήλωσε ο CEO, Evan Reiser.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις