Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LONGi Hydrogen: Το μεγαλύτερο έργο πράσινου υδρογόνου στον κόσμο

Το έργο δύναται να εξοικονομήσει 485.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Η LONGi Hydrogen επικράτησε στο έργο Sinopec Green Hydrogen Demonstration Project, για την δημιουργία ενός κορυφαίου παγκοσμίως εξοπλισμού ηλεκτρόλυσης ALK μεγάλης κλίμακας.

Το έργο είναι το πρώτο έργο πράσινου υδρογόνου της Κίνας >10.000 τόνων και το μεγαλύτερο έργο πράσινου υδρογόνου στον κόσμο μέχρι στιγμής.

Με συνολική επένδυση έως και 3 δισεκατομμύρια RMB, το έργο αυτό αποτελέσει ένα νέο φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 300MW καθώς θα κατασκευαστεί και ένα εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου με ηλεκτρολυτικό νερό για την παραγωγή 618 εκατομμυρίων kWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και 20.000 τόνων πράσινου υδρογόνου ετησίως.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2023, γεγονός που θα μειώσει 485.000 τόνους εκπομπών CO₂ ετησίως για να βοηθήσει την κινεζική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου να επιτύχει τον στόχο για τις εκπομπές και την απαλλαγή από τον άνθρακα.

Η LONGi Hydrogen αναγνωρίστηκε για την πρωτοποριακή της τεχνολογία, 1 έτος μετά την ίδρυσή της, η εταιρεία θα παρέχει τον κορυφαίο παγκοσμίως εξοπλισμό ηλεκτρόλυσης νερού μεγάλης κλίμακας με σύστημα συσκευών διαχωρισμού αερίου-υγρού 4 προς 1 για την επίτευξη παραγωγής υδρογόνου 4000Nm³/h. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί και αποδειχθεί ότι επιτυγχάνει κορυφαίες επιδόσεις υψηλής πυκνότητας ρεύματος, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, μικρού μεγέθους, γεγονός που θα συμβάλει στην αποτελεσματική μείωση του κόστους. Η απόκριση φορτίου του συστήματος είναι σε επίπεδο χιλιοστών του δευτερολέπτου και ο εξοπλισμός είναι συμβατός με τροφοδοτικά IGBT, προσαρμοζόμενος βέλτιστα στην παραγωγή υδρογόνου μεγάλης κλίμακας με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Li Zhenguo, ιδρυτής και πρόεδρος της LONGi, δήλωσε ότι ο εξοπλισμός ηλεκτρόλυσης υδρογόνου της LONGi είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστος, ασφαλής και οικονομικά αποδοτικός στην παραγωγή υδρογόνου. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις σε Ε&Α για να προωθήσει την τεχνολογική και προϊοντική καινοτομία. Με την κατασκευή ψηφιακών και έξυπνων εργοστασίων, η δυναμικότητα του ηλεκτρολύτη LONGi ALK θα φτάσει τα 1,5 GW μέχρι το τέλος του 2022 και τα 5 GW μέχρι το τέλος του 2025.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις