Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

British Council: Διαγωνισμός Skills Clubs – Δεξιότητες νέων

Το πρόγραμμα έχει στόχο να υποστηρίξει μαθητές και μαθήτριες (ηλικίας 14–18 ετών) να αναπτύξουν δεξιότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν την αντίληψή τους για την κοινωνική καινοτομία, την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και την επιχειρηματικότητα.

Στις 16 Μαϊου 2022 και ώρα 18.00 θα μεταδοθεί ζωντανά η εκδήλωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Skills Clubs – Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα», μέσα από τη σελίδα «British Council Greece» στο facebook. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Πέντε μαθητικές ομάδες από ολόκληρη τη χώρα θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο από την τριμελή κριτική επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τον κοινωνικό αντίκτυπο των προτεινόμενων ιδεών.

Οι ομάδες που θα βρεθούν στον τελικό είναι:

«Think Femme» – 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης
«Και όμως είμαι ακόμα εδώ» – 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου
«Βρέχει … κεφτέδες!» – 8ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου
«La seis» – 2o Γενικό Λύκειο Φλώρινας
«Δ.Ι.Π.Λ.Α» – Γενικό Λύκειο Ελεούσας Ιωαννίνων «Κωνσταντίνος Ασώπιος»

Το πρόγραμμα έχει στόχο να υποστηρίξει μαθητές και μαθήτριες (ηλικίας 14–18 ετών) να αναπτύξουν δεξιότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν την αντίληψή τους για την κοινωνική καινοτομία, την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και την επιχειρηματικότητα, ενδυναμώνοντάς τους παράλληλα για τη μελλοντική τους ένταξη στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα προηγούμενα αντίστοιχα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, και συνδυάζοντας τη μεθοδολογία βασικών δεξιοτήτων με εργαστήρια που υλοποιούνται μέσα στο σχολείο, το «Skills Clubs» στοχεύει να αναπτύξει και να ενισχύσει βασικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες στους τομείς της εργασίας και της κοινωνίας, οι οποίες θα δημιουργήσουν μια σταθερή βάση για τους νέους και θα αποτελέσουν την πυξίδα τους προς την κοινωνική αλλαγή και τη συμπερίληψη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το British Council σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις