Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Token: «Σφραγίζει» 40 εκατ. δολ. και επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη

Η εταιρεία ανοικτών τραπεζικών πληρωμών σκοπεύει να καταστήσει τις A2A πληρωμές μια mainstream μέθοδο συναλλαγών

Η Token συγκέντρωσε 40 εκατ. δολ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Γ με συνδιοργανωτές τις Cota Capital και TempoCap. Στο γύρο συμμετείχαν επίσης οι Element Ventures, MissionOG, PostFinance και οι υφιστάμενοι επενδυτές Octopus Ventures, Opera Tech Ventures και SBI Investment.

Η Token αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για να επεκτείνει την ανοικτή τραπεζική συνδεσιμότητα σε όλη την Ευρώπη και να εισαγάγει API για μεταβλητές επαναλαμβανόμενες πληρωμές και ανοικτές χρηματοοικονομικές εφαρμογές. Η ανοικτή τραπεζική πλατφόρμα έχει ως στόχο να προωθήσει τη μετάβαση, από τις τραπεζικές πληρωμές με κάρτα στις τραπεζικές πληρωμές από λογαριασμό σε λογαριασμό, στην Ευρώπη.

«Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η παγκόσμια αξία των open banking πληρωμών αναμένεται να ξεπεράσει τα 116 δισ. δολ., με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει το 75% όλων των συναλλαγών”, σχολιάζει ο Todd Clyde, CEO της Token.io. Η Ευρώπη έχει αναδειχθεί παγκόσμιος ηγέτης στις ανοικτές τραπεζικές συναλλαγές, τα ανοικτά χρηματοοικονομικά και τις πληρωμές σε πραγματικό χρόνο και η Token κατέχει μοναδική θέση στην αγορά. Με αυτή την επένδυση, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την ανοικτή τραπεζική συνδεσιμότητα και να διευρύνουμε τα όρια της λειτουργικότητας πέρα από τις κανονιστικές απαιτήσεις, ώστε να καταστήσουμε τις A2A πληρωμές μια mainstream μέθοδο πληρωμών».

Με έδρα το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Σαν Φρανσίσκο, η Token επεξεργάζεται σήμερα δεκάδες εκατομμύρια ανοικτές πληρωμές ετησίως για πάνω από 80 παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, πύλες, τράπεζες και μεγάλους εμπόρους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις