Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Aiven: Η εταιρεία λογισμικού ανοικτού κώδικα συγκεντρώνει 210 εκατ. δολ.

Η Φινλανδική Startup έχει αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά περισσότερο από 65% από τον Οκτώβριο του 2021 και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να συνεχίσει το όργιο προσλήψεων και τη διεθνή επέκτασή της ειδικότερα.

Η Aiven εξασφάλισε 210 εκατ. δολ. μετά από έναν επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης σειράς D. Του γύρου ηγήθηκε η Eurazeo Growth, ενώ συμμετείχαν η BlackRock και προηγούμενοι υποστηρικτές όπως οι IVP, Atomico, Earlybird, World Innovation Lab και Salesforce Ventures. 

Η ομάδα της Aiven

Η Startup με έδρα το Ελσίνκι παρέχει υπηρεσίες δεδομένων ανοικτού κώδικα σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες cloud. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την άντληση 100 εκατομμυρίων δολαρίων, η Aiven αποτιμάται στα 3 δισ. δολ. Όπως και η Φινλανδία γενικότερα, η Aiven βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η εταιρεία λογισμικού ανοικτού κώδικα με έδρα το Ελσίνκι αναφέρει ότι έχει αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά περισσότερο από 65% από τον Οκτώβριο του 2021 και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να συνεχίσει το όργιο προσλήψεων και τη διεθνή επέκτασή της ειδικότερα.

«Η αποστολή της Aiven είναι να κάνει τη ζωή των προγραμματιστών καλύτερη, να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν καλύτερες εφαρμογές», σχολίασε ο Oskari Saarenmaa, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aiven.

«Η περαιτέρω επένδυση στην υποστήριξη της ανοικτής, καθοδηγούμενης από την κοινότητα ανάπτυξης λογισμικού και της βιώσιμης χρήσης των υπηρεσιών cloud αποτελεί φυσική επέκταση αυτού που εκτιμούμε και πάντα θέλαμε να επιτύχουμε με την Aiven», πρόσθεσε.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις