Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Helppy φέρνει επανάσταση στην κατ’ οίκον φροντίδα

Η Startup με έδρα το Ελσίνκι συγκέντρωσε 3 εκατ. ευρώ για να επεκταθεί με όραμα να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη

Η Helppy μόλις συγκέντρωσε 3 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Alliance Venture. Επίσης συμμετείχαν οι επενδυτές pre-seed, Icebreaker.vc, Johannes Schildt, o συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kry/Livi και Elias Aalto και συνιδρυτής της WoltΜε τη νέα χρηματοδότηση, η Helppy θα επεκταθεί τώρα πέρα από τη Φινλανδία, μεταφέροντας την εξατομικευμένη προσφορά φροντίδας της σε οικογένειες που έχουν ανάγκη σε ολόκληρη την ήπειρο. Επιπλέον, η startup θα καλωσορίσει τον πρώην επικεφαλής της Swappie για την περιοχή DACH Lauri Tevilin στην ομάδα για να ηγηθεί των σχεδίων ανάπτυξης.

Η κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων είναι μια ιδιαίτερα προσωπική μορφή παροχής φροντίδας και ένας τομέας που έχει ανάγκη από ανανέωση. Ενισχυόμενη από την τεχνολογία, η Helppy έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα που θα φέρει επανάσταση στον τομέα και βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο φροντίδας. Η ιδέα επιτρέπει πιο προσωπική φροντίδα, πλήρη διαφάνεια και υψηλότερη παραγωγικότητα σε σχέση με το παραδοσιακό μοντέλο. Η φινλανδική νεοφυής επιχείρηση έχει πλέον βοηθήσει σχεδόν χίλιες οικογένειες στη Φινλανδία και έχει προσελκύσει πάνω από 5.000 νοσηλευτές και προσωπικούς βοηθούς να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε άτομα της τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη. 

Ο Anders Hallin, εταίρος της Alliance VC, δήλωσε: «Η Helppy είναι η πρώτη εταιρεία που συμμετείχε στο πρόγραμμα: “Η Helppy έχει επανασχεδιάσει πλήρως το μοντέλο της κατ’ οίκον φροντίδας, επιτρέποντάς της να παρέχει καλύτερη φροντίδα και καλύτερη εμπειρία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Το μοντέλο τους είναι μοναδικό και μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι στην Ευρώπη, από την έλλειψη νοσηλευτών μέχρι την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες φροντίδας».

Ο Richard Nordström, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Helppy, εξήγησε: «Η Helppy είναι μια εταιρεία που παρέχει τη δυνατότητα για την υποστήριξη των ηλικιωμένων: “Χτίζουμε το μοντέλο οικιακής φροντίδας της επόμενης γενιάς. Το μοντέλο μας παρέχει εξειδικευμένους  βοηθούς ή νοσηλευτές. Ο πελάτης θα γνωρίζει ποιός τον επισκέπτεται καθώς θα έχει πρόσβαση και στο ιστορικό του, για την δική του ασφάλεια – σε ίδια τιμή ή χαμηλότερη από την παραδοσιακή κατ’ οίκον φροντίδα». «Η αγορά της κατ’ οίκον φροντίδας μόνο στην Ευρώπη αξίζει πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ και αυξάνεται κατά 8% ετησίως. Με τη νέα χρηματοδότηση ξεκινάμε τώρα τις δραστηριότητές μας σε διάφορες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης» επισήμανε ο Founder και Ceo της φινλανδικής Startup.

Η Helppy ιδρύθηκε στο Ελσίνκι το 2018 και αναπτύχθηκε όταν ο ιδρυτής Richard Nordström χρειάστηκε φροντίδα για τη μητέρα του. Όταν η μητέρα του δυστυχώς αρρώστησε, ο Richard διαπίστωσε ότι οι υπάρχουσες παροχές φροντίδας ήταν πολύ δύσκολο να οργανωθούν και οι υπηρεσίες πολύ απρόσωπες. Το Helppy αναπτύχθηκε ως ένα μοντέλο γειτονιάς με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το οποίο επιτρέπει στους ηλικιωμένους να τους επισκέπτονται έμπειροι «βοηθοί». Από το Helppy, το μέλος της οικογένειας λαμβάνει προσωπική, αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή βοήθεια για τονηλικιωμένο γονέα, χωρίς προβλήματα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις