Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LucidLink: Η πλατφόρμα remote συνεργασίας συγκεντρώνει 20 εκατ. δολάρια

Η πλατφόρμα αποθήκευσης cloud και ροής δεδομένων συγκεντρώνει 20 εκατ. δολ. για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης των επιχειρήσεων για υποδομές Cloud

Η LucidLink, μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες όπως η Netflix, η Nickelodeon και η Shell να κάνουν streaming δεδομένων απευθείας από το cloud, συγκέντρωσε 20 εκατ. δολ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Β. Του γύρου ηγήθηκαν η Headline, με τη συμμετοχή των Baseline Ventures και Bright Cap Ventures, καθώς και της Top Tier Capital Partners.

Τα νεοαποκτηθέντα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης των επιχειρήσεων για υποδομές Cloud. Οι υποδομές θα αξιοποιηθούν για καλύτερη εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Η LucidLink, που ιδρύθηκε το 2016, επιτρέπει στις εταιρείες να μεταδίδουν δεδομένα –όπως υλικό από κάμερες παρακολούθησης ή να επεξεργάζονται βίντεο συνεργατικά και εξ αποστάσεως– από οποιοδήποτε χώρο αποθήκευσης αρχείων, παρέχοντας τμήματα αυτών ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Το LucidLink καταργεί ουσιαστικά την ταλαιπωρία της λήψης και του συγχρονισμού και βοηθά τις εταιρείες να αξιοποιήσουν την «οικονομία αποθήκευσης στο cloud» για εφαρμογές, συστήματα αρχείων και άλλους φόρτους εργασίας υψηλής απόδοσης – και όλα αυτά παρέχονται μέσω ενός προϊόντος SaaS.
Η LucidLink είχε συγκεντρώσει στο παρελθόν περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς Α ύψους 12 εκατ. δολ. πέρυσι, και με άλλα 20 εκατ. δολ. στην τράπεζα, η εταιρεία δήλωσε ότι είναι πλέον καλά εξοπλισμένη προκειμένου να «λύσει τις προκλήσεις της απομακρυσμένης συνεργασίας για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως».

«Η πρόοδος που σημειώσαμε, όσον αφορά στην ανάπτυξη της επιχείρησης τον τελευταίο χρόνο αποδεικνύει τη μοναδική προσέγγιση της LucidLink στην επίλυση της ανάγκης της αγοράς για μια cloud-native υπηρεσία αρχείων που στοχεύει στην υβριδική και απομακρυσμένη συνεργασία – ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα αρχεία και μεγάλα σύνολα δεδομένων», σημείωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της LucidLink Peter Thompson σε δελτίο τύπου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις