Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sony: Κρυφή δωρεά για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Insomniac Games, Ted Price, έγραψε σε ένα email προς το προσωπικό ότι η Sony «Δεν θα εγκρίνει ΚΑΜΙΑ δήλωση από οποιοδήποτε στούντιο σχετικά με το θέμα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων. Αγωνιστήκαμε σκληρά γι' αυτό και δεν κερδίσαμε»

Η Insomniac Games, η οποία αποτελεί μέρος των PlayStation Studios της Sony, σχεδιάζει να δωρίσει 50.000 δολάρια στο Women’s Reproductive Rights Assistance Project (WRRAP), σύμφωνα με ένα εσωτερικό email που έστειλε στις 13 Μαΐου ο διευθύνων σύμβουλος Ted Price.

Η ίδια η Sony σκοπεύει να συνδυάσει τη δωρεά με το ποσό των 100.000 δολαρίων, ενώ οι εργαζόμενοι της Insomniac μπορούν να κάνουν δωρεές μέσω του προγράμματος PlayStation Cares της Sony. Επιπλέον, η Sony επεξεργάζεται σχέδια για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε υπαλλήλους που μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψουν σε άλλες πολιτείες για να υποβληθούν σε αμβλώσεις και άλλη αναπαραγωγική φροντίδα.

Υπάρχει όμως μια σημαντική πτυχή σε αυτά τα νέα. Η Insomniac Games και η Sony δεν σχεδιάζουν να δημοσιοποιήσουν τις δωρεές τους, πιθανότατα για να μην φανεί ότι παίρνουν δημόσια θέση, «Οι υπάλληλοι της Insomniac ή της Sony δεν επιτρέπεται να αναφερθούν στις εταιρείες, σε περίπτωση που αποφασίσουν να κάνουν retweet οποιεσδήποτε ανακοινώσεις που μπορεί να κάνει το WRRAP» δήλωσαν ρητά στους εργαζομένους.

Αυτές οι δωρεές έρχονται μια εβδομάδα μετά την αποστολή από τον CEO του PlayStation, Jim Ryan, ενός εξοργιστικά άτονου email προς το προσωπικό ως απάντηση στην πρόσφατη είδηση ότι η υπόθεση Roe v. Wade μπορεί να ανατραπεί. Στο email ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να «σέβονται τις διαφορετικές απόψεις» και στη συνέχεια… μίλησε για τα γενέθλια των γατών του και γιατί του αρέσουν οι σκύλοι. Όπως είναι κατανοητό, για τους εργαζόμενους που ήθελαν η εταιρεία να πάρει θέση υπέρ της επιλογής (όπως έκανε η Bungie που σύντομα θα ανήκει στη Sony), αυτό το email έκανε το αντίθετο από το να παρέχει ασφάλεια σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο».

Παρόλο που η είδηση της δωρεάς είναι καλή, είναι πιθανό ότι ο μεγάλος όγκος γραφειοκρατίας που «συνοδεύεται» μαζί με τα θέματα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, δεν αρέσει σε ορισμένους υπαλλήλους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Insomniac Games, Ted Price, έγραψε σε ένα email προς το προσωπικό ότι η Sony «Δεν θα εγκρίνει ΚΑΜΙΑ δήλωση από οποιοδήποτε στούντιο σχετικά με το θέμα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων. Αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό και δεν κερδίσαμε».

Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν οι υπάλληλοι της Insomniac επιλέξουν να γράψουν στο Twitter για τη δωρεά της, ο Price έγραψε ότι «θα υπάρξουν ουσιαστικές επιπτώσεις για εμάς ως 100% θυγατρική» και ότι η εταιρεία «πιθανότατα θα περιοριστεί σοβαρά από το να κάνει σημαντική δουλειά επωνύμως στο μέλλον».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις