Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

RGC 2022: Summer School για τους ηγέτες του μέλλοντος

Το θέμα του τετραήμερου θερινού σχολείου, το οποίο θα διεξαχθεί παράλληλα με τις εργασίες του RGC, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι φοιτητές θα αποκτήσουν, με μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών, μια βαθιά προσέγγιση πάνω στις βιώσιμες πολιτικές και την ανθεκτικότητα, με επίκεντρο την περιφερειακή διοίκηση

Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμπράττουν και εκπαιδεύουν τους αυριανούς ηγέτες κάτω από την «ομπρέλα» του 10ου Regional Growth Conference που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το τριήμερο 9-11 Ιουνίου 2022 στο συνεδριακό κέντρο του Παν. Πατρών.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου για την περιφερειακή ανάπτυξη τα δύο κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του RGC ενώνουν τις δυνάμεις τους και εκπαιδεύουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι θέτουν τις βάσεις ώστε να είναι οι αυριανοί ηγέτες στο επιστημονικό τους πεδίο. Το θέμα του τετραήμερου θερινού σχολείου, το οποίο θα διεξαχθεί παράλληλα με τις εργασίες του RGC, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι φοιτητές θα αποκτήσουν, με μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών, μια βαθιά προσέγγιση πάνω στις βιώσιμες πολιτικές και την ανθεκτικότητα, με επίκεντρο την περιφερειακή διοίκηση.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να προσφέρει στους φοιτητές μια διεπιστημονική προσέγγιση πάνω στο φλέγον θέμα της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας μέσα από διαλέξεις, παρουσιάσεις, ομάδες εργασίας και επισκέψεις σε σχετικές με το θέμα επιχειρήσεις και οργανισμούς με απώτερο στόχο να λάβουν οι φοιτητές βαθύτερη θεωρητική και βιωματική γνώση.

Παράλληλα, και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) σε συνεργασία με το RGC διοργανώνει εξαήμερο θερινό σχολείο πάνω στα ευφυή συστήματα τεχνολογίας και υπηρεσίες. Οι πρώτες, απ’ τις 6 ημέρες του θερινού σχολείου θα λάβουν χώρα διαδικτυακά, ενώ το χρονικό διάστημα 9-11 Ιουνίου 2022 η επιμόρφωση θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία, παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης.

Πέρα από την επιστημονική γνώση, οι 80 φοιτητές που θα επιλεγούν από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρακολουθήσουν συνεδριάσεις και να ακούσουν σημαντικές ομιλίες από προσωπικότητες, οι οποίες διαμορφώνουν τις πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις