Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SiriusXM επενδύει στα podcasts του Conan O’Brien

H αμερικανική εταιρεία streaming με έδρα στο Midtown Manhattan της Νέας Υόρκης, προέβη σε μια νέα στρατηγική ανάπτυξης με την εξαγορά της Team Coco

Η SiriusXM Holdings, Inc. ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Team Coco, του δικτύου podcast και της επιχείρησης ψηφιακών μέσων υπό την ηγεσία του Conan O’Brien.

Η συμφωνία ύψους 150 εκατ. δολ. πρόκειται να αξιοποιήσει το podcast συνεντεύξεων του πρώην παρουσιαστή του NBC και του TBS για το late night “Conan O’Brien Needs a Friend”, μαζί με δέκα άλλα podcasts, όπως τα “Inside Conan”, “Why Won’t You Date Me?” με τη Nicole Byer, “Parks and Recollection” και άλλα. Το «Conan O’Brien Needs a Friend», το οποίο ξεκίνησε το 2018 και σήμερα αντιπροσωπεύει πάνω από τα δύο τρίτα των 16 εκατ. μηνιαίων λήψεων για όλα τα podcast της Team Coco, θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο σε άλλες πλατφόρμες podcasting (Stitcher, το SXM App, Pandora κ.λπ.). Η ναυαρχίδα του podcast, που αναπτύχθηκε με το Earwolf του Stitcher, κατατάσσεται ως ένα από τα πέντε κορυφαία podcast που αναζητούνται και έχει κερδίσει δύο βραβεία Webby.

Συνολικά, η επιχείρηση podcast Team Coco έχει πάνω από 1 δισ. ετήσιες προβολές βίντεο στο YouTube και το Facebook, κατά μέσο όρο 180 εκατ. ετήσιες λήψεις podcast και 17 εκατ. θαυμαστές σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το 2020, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία πρώτης προβολής με το Audible της Amazon.

«Όταν ξεκίνησα στην τηλεόραση, ο απώτερος στόχος μου ήταν να φτάσω μέχρι το ραδιόφωνο”, δήλωσε ο Conan O’Brien σε δήλωσή του. “Αυτή η νέα συμφωνία με το SiriusXM βασίζεται στην εξαιρετική σχέση που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με μια ομάδα που είναι η κορυφαία στον τομέα της» δήλωσε ο ίδιος

Η συμφωνία με τον SiriusXM περιλαμβάνει επίσης αρχεία της εκπομπής «Conan» στο TBS, ζωντανές εκδηλώσεις, διανομή επιλεγμένων βίντεο από το podcast του και merch από τις μάρκες της Team Coco. Όταν το μακροχρόνιο late-night talk show «Conan» τελείωσε το 2021, η Team Coco μετατράπηκε σε ανεξάρτητη επιχείρηση podcasting.

Ο Scott Greenstein, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Περιεχομένου του SiriusXM, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Conan παραμένει προσηλωμένος στην παραγωγή του απίστευτα επιτυχημένου podcast του και τώρα θα επεκτείνει το ρόλο του στην εκτελεστική παραγωγή ενός αποκλειστικού ραδιοφωνικού καναλιού Team Coco για το SiriusXM. Ο Conan έχει χτίσει ένα καταπληκτικό εμπορικό σήμα και έναν οργανισμό στην Team Coco με αποδεδειγμένο ιστορικό εύρεσης και προώθησης συναρπαστικών και εθιστικών podcasts. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το brand Team Coco».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις