Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ocado: Έξυπνα logistics με την υποστήριξη της ελληνικής Myrmex-Inc

Μία ομάδα άνω των 30 ατόμων, με βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα διαχείρισης υλικών και ανάπτυξης λογισμικού αυτοματισμού θα γίνει μέλος της ισχυρής ομάδας της Ocado Technology, αποτελούμενης ήδη από 2500 έμπειρους μηχανικούς και τεχνολόγους 

Το Ocado Group ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εξαγοράσει την Myrmex-Inc για, περίπου, 10,2 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική Startup δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και εφαρμογή ρομποτικών συστημάτων για τη διαχείριση υλικών (Material Handling robotics). Σκοπός της εξαγοράς είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης έξυπνων συστημάτων διαχείρισης της Ocado Smart Platform, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει τους όρους συναλλαγής και εξαγοράς, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 6 Ιουνίου 2022. 

Το Ocado Group απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Myrmex Inc τον Οκτώβριο του 2020, αναθέτοντάς της τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας αποκλειστικής λύσης αυτοματοποίησης. Η λύση έχει ως στόχο της διαχείριση των παραγγελιών πελατών και την κατανομή των δεμάτων για άμεση αποστολή. Το λανσάρισμα της «Automated Frameload» (AFL) έγινε τον Ιανουάριο του 2022 στην εκδήλωση Ocado Re:Imagined, ως μία από τις επτά πιο κρίσιμες καινοτομίες που θα υιοθετηθούν στα κέντρα αυτοματοποιημένης περισυλλογής και προετοιμασίας παραγγελίας (CFC) της Ocado αργότερα μέσα στη χρονιά.  Με την εξαγορά της Myrmex, θα επιτευχθεί η ταχύτατη εξάπλωση του AFL στο παγκόσμιο δίκτυο CFC της Ocado Group, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη εξατομικευμένων λύσεων αυτοματισμού για την Ocado Smart Platform. Η Myrmex έχει αναπτύξει προϊόντα και λύσεις ικανές να εφαρμοστούν σε ποικίλες διαδικασίες των CFC της Ocado, ενώ παράλληλα οι τεχνολογίες αυτές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμοστούν και στα φυσικά καταστήματα όπως π.χ.. για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας παραλαβής παραγγελιών από σημεία (Click&Collect).

Ο James Gralton, Chief Engineering Officer της Ocado Technology δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη Myrmex στον Όμιλο Ocado. Έχουμε εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητες της Myrmex και την ικανότητά της να σχεδιάζει, να αναπτύσσει και να φέρνει στην αγορά πρωτοποριακές λύσεις. Η συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Ocado και της Myrmex οδήγησε στην κυκλοφορία του Automated Frameload (AFL) σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Η εξαγορά αυτή είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην πορεία μας στον αυτοματισμό και μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε περαιτέρω και να επεκτείνουμε την παρουσία μας στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης στην Νότια Ευρώπη, συνεχίζοντας να επενδύουμε στην ανάπτυξη των τεχνολογιών της Myrmex για την Ocado Smart Platform.» 

Ο Γιώργος Κατινιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Myrmex δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που γινόμαστε πλέον μέλος του Ομίλου Ocado. Τους τελευταίους 20 μήνες μείναμε εντυπωσιασμένοι με τις ανατρεπτικές λύσεις του Ocado Group, την πρωτοποριακή τεχνολογία, την οραματική ηγεσία και τους ταλαντούχους ανθρώπους της. Είμαι υπερήφανος βλέποντας την πνευματική μας ιδιοκτησία και την εξαιρετική ομάδα των μηχανικών μας να αναγνωρίζονται από τον παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία ηλεκτρονικού λιανεμπορίου και δηλώνω ενθουσιασμένος για το ταξίδι που έχουμε να διανύσουμε μπροστά μας.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις