Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τελικά θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ;

Ο CEO της Tesla και της Space X δήλωσε στο τεχνολογικό συνέδριο All In Summit στο Μαϊάμι ότι η συμφωνία με το Twitter θα πρέπει να γίνει σε χαμηλότερη τιμή, ενδεχομένως, δεδομένης της ανησυχίας τους spam λογαριασμούς

Φημολογείται πως ο Mασκ σχεδιάζει να διαθέσει 33, 5 δισ. δολ. στην προσπάθεια εξαγοράς του Twitter.

O Μασκ τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Founder και πρώην CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ και άλλους για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση ή να μετακυλήσουν τις μετοχές τους για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Σε επιστολή του προς τους επενδυτές που στηρίζουν την εταιρεία χαρτοφυλακίου που δημιουργεί ο Μασκ για την ιδιωτικοποίηση του Twitter, ο CEO της Tesla και της SpaceX εξέφρασε τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν περισσότερο από 5% μετά τις ώρες μετά την είδηση, ενώ οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περίπου 1%.

Ο Ντέιβιντ Φάμπερ ανέφερε πώς ο Μασκ αναμένεται να υπηρετήσει ως προσωρινός CEO του Twitter για μερικούς μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς ύψους 44 δισ. δολ.

Η συμφωνία έχει περιέλθει σε αντιπαράθεση από τότε που ο Μασκ την πρότεινε για πρώτη φορά τον Απρίλιο και οι μετοχές διαπραγματεύονται κάτω από την τιμή εξαγοράς των 54,20 δολ. γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές είχαν σχετικά χαμηλή εμπιστοσύνη ότι η συμφωνία θα προχωρούσε σε αυτή την τιμή.

Νωρίτερα τον Μάιο, η μετοχή του Twitter έκανε βουτιά, όταν ο Μασκ δήλωσε ότι πρόκειται να θέσει τη συμφωνία αξίας 44 δισ. δολ. «σε αναμονή», ενώ ερευνά το ποσοστό των ψεύτικων και ανεπιθύμητων λογαριασμών στην πλατφόρμα. Ο Μασκ πρότεινε στο τεχνολογικό συνέδριο All In Summit στο Μαϊάμι ότι η συμφωνία με το Twitter θα πρέπει να γίνει σε χαμηλότερη τιμή, ενδεχομένως, δεδομένης της ανησυχίας του για την μη αυθεντική δραστηριότητα και τους λογαριασμούς στην πλατφόρμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις