Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Spania.io: Ολόκληρος ο γαλαξίας μας σε ένα NFT!

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του γαλαξία πάνω από το όρος Κυλλήνη, το ναυάγιο στο Γύθειο, τα star trails και του κομήτη NEOWISE είναι διαθέσιμες από σήμερα

Τα πρώτα NFT ήρθαν στο Spania.io. Μπορείτε πλέον να αποκτήσετε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του γαλαξία πάνω από το όρος Κυλλήνη και το ναυάγιο στο Γύθειο, star trails αλλά και μια εξαιρετική φωτογραφία με τον κομήτη NEOWISE, την Αφροδίτη και τις Πλειάδες, πάνω από ένα φάρο.Τα αντίτυπα θα είναι διαθέσιμα από σήμερα, Παρασκευή 27/5/2022, στις 14.00.

Δείτε παρακάτω τις φαντασμαγορικές φωτογραφίες:

Όρος Κυλλήνη:

Η Κυλλήνη αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου και βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στον νομό Κορινθίας. Το ύψος της είναι 2.374 μέτρα, ενώ περιβάλλεται από τα Αροάνια όρη στα δυτικά και τον Ολίγυρτο στα νότια. Στη συγκεκριμένη απεικόνιση φαίνεται καθαρά το κέντρο του γαλαξία μας, με όλη την αστρική σκόνη και τους αστέρες. Η εποχή καθορίζει και τη θέση του στον ουρανό. Από το Μάρτιο μέχρι και και τα τέλη Ιουλίου είναι αρκετά πλάγια, σε σχέση με τον ορίζοντά μας. Από τον Αύγουστο και μετά (μέχρι οριακά τα τέλη Οκτωβρίου) είναι τελείως κάθετος και ο χρόνος που είναι ορατός είναι σημαντικά λιγότερος, όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα. Ο δημιουργός του NFT είναι ο Δημήτρης Ελευθεριάδης και η αξία του ανέρχεται στα 3οο ευρώ.

Ναυάγιο με φόντο το Γαλαξία – 10 αντίτυπα

Ναυάγιο με φόντο το Γαλαξία:

Το εντυπωσιακό ναυάγιο του πλοίου «Δημήτριος» βρίσκεται στην παραλία της Σελινίτσας, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το Γύθειο. Από τις 23 Δεκεμβρίου 1981 αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες μαζί με τα καταγάλανα νερά της περιοχής. Ο συνδυασμός του ναυαγίου με το γαλαξιακό κέντρο, αποτελεί ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα. Στη φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε τον Ιούνιο του 2020, απεικονίζεται το ρημαγμένο φορτηγό πλοίο και ο γαλαξίας.

Η τεχνική για τη λήψη της συγκεκριμένης φωτογραφίας είναι τελείως διαφορετική καθώς τη νύχτα επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες σε σχέση με το φως, την υγρασία και τον αέρα. Αυτοί οι παράγοντες καθιστούν τη λήψη αρκετά δύσκολη αλλά και το πετυχημένο αποτέλεσμα

Star trails πάνω από τη λίμνη Τσιβλού – 4 αντίτυπα

δικαιώνει την προσπάθεια, και η τιμή του είναι στα 120 ευρώ.

Star trails πάνω από τη λίμνη Τσιβλού

Τα startrails είναι το φυσικό ίχνος που αφήνουν τα αστέρια κατά το «πέρασμα» τους στον ουρανό. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε όλα τα αντικείμενα του ουράνιου θόλου έχουν μια φαινομενική κίνηση, ανατέλλουν και δύουν με τον ίδιο τρόπο όπως ο Ήλιος ή γενικότερα κάνουν έναν κύκλο (κάθε περίπου 24 ώρες) γύρω από έναν άξονα αναφοράς. Αυτός ο άξονας αναφοράς είναι η κίνηση της Γης γύρω από τον εαυτό της και εάν τον προεκτείνουμε νοητά πέφτει σχεδόν πάνω στον Πολικό Αστέρα – τον Πολάρι. Όσο πιο κοντά είναι τα άστρα στον πολικό αστέρα τόσο μικρότερο είναι και το ίχνος της κίνησης τους. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία βλέπουμε αυτή την κίνηση, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη Λίμνη Τσιβλού, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ακράτας, το συγκεκριμένο NFT κοστίζει 230 ευρώ.

Κομήτης NEOWISE – 5 αντίτυπα

Κομήτης NEOWISE

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο κομήτης NEOWISE, η Αφροδίτη και το ανοιχτό σύμπλεγμα αστεριών, αλλά και οι Πλειάδες, πάνω από το φάρο στο Λαύριο.
O C/2020 F3 (NEOWISE) ή κομήτης NEOWISE είναι ένας μη περιοδικός κομήτης ανάδρομης τροχιάς, ο οποίος ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2020 και έφτασε στο περιήλιό του στις 3 Ιουλίου 2020. Υπολογίζεται ότι έφτασε σε μέγεθος φαινόμενο για το είδος του, κάτι το οποίο τον κατέταξε ως το λαμπρότερο κομήτη στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου και ήταν ορατός δια γυμνού οφθαλμού καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου.

Λόγω της ιδιαίτερα ελλειπτικής τροχιάς του και μετά από το πέρασμά του από το περιήλιο υπολογίζεται ότι θα ξαναεμφανιστεί μετά από 6800 χρόνια, γεγονός που καθιστά την εμφάνισή του ιστορικό αστρονομικό γεγονός.

Αυτή η μοναδική απεικόνιση κοστίζει μόλις 500 ευρώ και μπορείς να την κάνεις δική σου εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις