Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Athroa «σήκωσε» 550 χιλ. ευρώ και επενδύει σε deeptech Startups

Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα βοηθά νεοφυείς επιχειρήσεις να εξελιχθούν και έρθουν σε επαφή με ιδρύματα Έρευνα και Ανάπτυξης, ενισχύοντας την καινοτομία

Χρηματοδότηση ύψους 550 χιλ. ευρώ εξασφάλισε η Athroa Innovations, εταιρεία μικρομετοχών με έδρα την Αθήνα, με στόχο την αύξηση των επενδύσεων σε ομάδες deeptech με γνώμονα τη διανοητική ιδιοκτησία. Ο γύρος πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση ενός ιδιώτη επενδυτή, στον οποίο προστέθηκε το νεοσύστατο Optimality Fund, καθώς και η Big Pi Ventures, ο αρχικός επενδυτής της Athroa.

Η Athroa επικεντρώνεται στη συνεργασία με εφευρέτες και ιδρυτές σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάπτυξη στοχευμένων λύσεων σε πολύπλοκες προκλήσεις για την ανθρώπινη και πλανητική υγεία. Η Athroa επενδύει σε Startups και συμβάλλει στη λειτουργία τους για να επιταχύνει την πορεία τους προς την αγορά. Η διεπιστημονική ομάδα της Athroa φέρνει σε επαφή ιδρύματα Έρευνας και Ανάπτυξης, επενδυτές και τη βιομηχανία καταλύοντας την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της.

Ο Μιχάλης Μπουτάρης, διευθυντής της Athroa, δήλωσε σχετικά: «Προσελκύουμε συνεργασίες σε πρώιμο στάδιο για εγχειρήματα που προσφέρουν πραγματικά καινοτόμες λύσεις. Παρέχουμε την πρώτη χρηματοδότηση, πρόσβαση σε παίκτες της αγοράς, καθώς και τη μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε την Ελλάδα ως τόπο δοκιμαστικής κυκλοφορίας για την ανάδειξη της εμπορικής βιωσιμότητας καινοτόμων προϊόντων».

Ο Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος της Big Pi Ventures, ανέφερε σε δήλωσή του: «Στην Ελλάδα, έχουμε εξαιρετικό ταλέντο και μια τεράστια και εξαιρετικά ικανή ερευνητική κοινότητα. Η συνεχής επένδυση και η υποστήριξή μας στην Athroa δεν έρχονται μόνο για να επωφεληθούμε από την εμπορική αξιοποίηση των ελληνικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αλλά και για να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα για τους ερευνητές ώστε να προχωρήσουν το έργο τους πέρα από το εργαστήριο, να δημιουργήσουν πνευματική ιδιοκτησία και να την αξιοποιήσουν σε μια παγκόσμια αγορά».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις