Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Klarna: Milestone μισού εκατ. χρηστών για την FinTech!

Έξι μήνες μετά το λανσάρισμά της, η Startup έχει καταφέρει να προσελκύσει 500.000 χρήστες για το νέο προϊόν της «buy now, pay later»

Τους 500.000 χιλ. ενεργούς χρήστες έφτασε η FinTech, Klarna.

Η Klarna έχει υπογράψει πάνω από 800 εμπόρους στην Ιρλανδία και έχει λανσάρει μια σειρά νέων λειτουργιών διαχείρισης χρημάτων, καθώς και την επιχειρηματική μονάδα open banking Klarna Kosma. Για την περαιτέρω ανάπτυξή της στη χώρα, η εταιρεία εισήγαγε το self-service onboarding, το οποίο επιτρέπει στους νέους εμπόρους να ενσωματώσουν το checkout και τις ευέλικτες μεθόδους πληρωμής της Klarna με λίγα μόνο κλικ. Ο Colin Creagh, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Klarna στην Ιρλανδία, σχολιάζει: «Η ανάπτυξη της Klarna στην Ιρλανδία μιλάει πραγματικά για τις εξελισσόμενες καταναλωτικές τάσεις και την αυξημένη ζήτηση για ευέλικτες πληρωμές. 500.000 καταναλωτές εμπιστεύονται πλέον την Klarna στην Ιρλανδία και θα συνεχίσουμε να αναστατώνουμε τον κλάδο των λιανικών τραπεζών και να αυξάνουμε την παρουσία μας στη χώρα».

Η νέα επιτυχία της FinTech έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Klarna ανακοίνωσε ότι έφτασε τα 150 εκατ. ενεργούς καταναλωτές παγκοσμίως και τους 400.000 εμπόρους. Ωστόσο, το συνεχώς αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό μοντέλο – σημείωσε σημαντική πτώση, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας μεταδόθηκαν σε ζημιογόνες ιδιωτικά χρηματοδοτούμενες εταιρείες fintech. Νωρίτερα αυτό το μήνα η Klarna παρουσίασε σχέδια για την απόλυση του 10% του προσωπικού της εν μέσω μιας κρίσης – βλέποντας την αξία της να κάνει «βουτιά» από το υψηλό επίπεδο των 46 δισ. δολαρίων στα 30 δισ. δολάρια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις