Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Stable: Success story – από το αγρόκτημα σε χρηματοδότηση 60 εκατ. δολ.

Η FinTech ιδρύθηκε σε μια οικογενειακή φάρμα στο Somerset, διεξάγει risk assesment προϊόντων τόσο για πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών όσο και για μικρές οικογενειακές φάρμες

Χρηματοδότηση 60 εκατ. δολ. έκλεισε η Stable, μια FinTech που χρησιμοποιεί αντιστάθμιση κινδύνου για την προστασία των επιχειρήσεων από τις ευμετάβλητες τιμές των εμπορευμάτων σε έναν γύρο Σειράς Β. Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Acrew, ενώ συμμετείχαν επίσης οι αξιόλογοι επενδυτές Greycroft, Notion Capital, Syngenta και Continental Grain Company.

Rich Counsell, CEO της Stablefinte

Η Stable θα χρησιμοποιήσει τη νέα κεφάλαια για να βοηθήσει τους πελάτες της να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τον κίνδυνο τιμών τους. Οι νέες πρωτοβουλίες θα δουν τη συγκέντρωση οικονομικών ειδήσεων μέσω της Stable Media, την επένδυση στη σουίτα προϊόντων Stable Data για την οπτικοποίηση και την αξιολόγηση των αγορών και την ανάπτυξη της Stable Risk από την τρέχουσα εστίασή της στα δικαιώματα προαίρεσης στην προσφορά στους πελάτες swaps και collars. «Η αντιστάθμιση κινδύνου θεωρείται πολύπλοκη και επικίνδυνη για τους περισσότερους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ωστόσο τα οφέλη από την επίτευξη σταθερότητας και προβλεψιμότητας σε μια κατάσταση αποτελεσμάτων δεν θα πρέπει να προορίζονται μόνο για γιγαντιαίες πολυεθνικές και εξελιγμένους εμπόρους», λέει ο Counsell. «Οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, τομέα και τοποθεσίας θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κατανοούν και να διαχειρίζονται τον κίνδυνο τιμών τους, ώστε να μπορούν να επενδύουν στο μέλλον με εμπιστοσύνη».

Οι αγροτικές ρίζες της Stable έχουν αποδειχθεί γόνιμο περιβάλλον

Η Εταιρεία έχει πλέον «ανθίσει» σε όλες τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία και απασχολεί πάνω από 60 ειδικούς σε εμπορεύματα, κουάντ και επιστήμονες δεδομένων. Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη μεταφορά κινδύνου ύψους 1 δισ. δολαρίων έως το 2025 από τον κλάδο των τροφίμων και της γεωργίας σε αντασφαλιστικούς εταίρους και εταίρους της κεφαλαιαγοράς. Η Stable ιδρύθηκε το 2017 από τον Rich Counsell σε ένα παλιό υπόστεγο αγελάδων στην οικογενειακή του φάρμα στο Somerset του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρά το ταπεινό της ξεκίνημα, το όραμα του Counsell να καταστήσει την αντιστάθμιση απλή και προσιτή σήμαινε ότι η επιχείρηση αναπτύχθηκε γρήγορα και τώρα απαριθμεί πάνω από 500 μη διαπραγματεύσιμα εμπορεύματα που μπορούν να αντισταθμιστούν στην πλατφόρμα. Οι πελάτες της κυμαίνονται από πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών μέχρι οικογενειακές φάρμες σε όλη την Αμερική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις