Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η B2B Mondu «σήκωσε» 43 εκατ. δολ. για ανάπτυξη BNPL υπηρεσιών

H FinTech με έδρα το Βερολίνο παρέχει ευέλικτες λύσεις πληρωμών στους καταναλωτές και επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η B2B buy now, pay later Mondu, με έδρα το Βερολίνο, εξασφάλισε 43 εκατ. δολ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Α. Στόχος της Startup είναι να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το lead fund του γύρου αποτέλεσε η Valar Ventures. Οι προηγούμενοι επενδυτές Cherry Ventures, FinTech Collective, καθώς και επιχειρηματίες τεχνολογίας και υψηλόβαθμα στελέχη των Klarna, Zalando και SumUp συνέχισαν να υποστηρίζουν τη Mondu στη σειρά Α. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 57 εκατ. δολ.

Το προϊόν BNPL της Mondu επιτρέπει επί του παρόντος ευέλικτους όρους πληρωμής μέσω άμεσης ενσωμάτωσης στη διαδικασία πληρωμής των online εμπόρων. Εάν ένας επιχειρηματικός πελάτης αποφασίσει να χρησιμοποιήσει έναν από τους προσφερόμενους τρόπους πληρωμής, η Mondu συντονίζει τη διεκπεραίωση των πληρωμών καθώς και τις σχετικές υπηρεσίες.

Η εταιρεία εξασφάλισε τον περασμένο μήνα μια συνεργασία με την Raisin Bank για το Banking-as-a-Service, η οποία θα προσθέσει μια νέα επιλογή για πληρωμές με δόσεις στο μέλλον, εκτός από τον καθορισμό αναβαλλόμενων ημερομηνιών πληρωμής μέσω του checkout του εμπόρου

Ο Philipp Povel, CO-Founder και CO-CEO της Mondu, αναφέρει: «Ενώ η B2B BNPL βρίσκεται πίσω από την καταναλωτική αγορά BNPL, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία 200 δισ. δολ. μόνο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η οποία είναι μεγαλύτερη από την παγκόσμια καταναλωτική αγορά BNPL. Αυτή η Σειρά Α και η υποστήριξη των Ευρωπαίων και Αμερικανών επενδυτών μας θα μας στηρίξουν στην ταχεία κλιμάκωση του προϊόντος μας και της πελατειακής μας εμβέλειας ενόψει της περαιτέρω επέκτασης στην Ευρώπη αργότερα φέτος».

Από την έναρξη της λειτουργίας της πέρυσι, η Mondu έχει επανδρώσει την ομάδα της με πάνω από 100 άτομα και, στο πλαίσιο του νέου γύρου χρηματοδότησης, σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διεθνή επέκτασή της – ξεκινώντας πρώτα στην αυστριακή αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις