Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το μέλλον του Ε-Commerce είναι εδώ… με ένα μόνο κλικ!

Το νέο και καινοτόμο προϊόν της εταιρείας «Simpler Remote Checkout» αυξάνει σημαντικά τα κέρδη των εμπόρων, κάνοντας εφικτή την άμεση αγορά προϊόντων από οποιοδήποτε online και offline κανάλι πωλήσεων

Μία από τις πιο καινοτόμες startups στον τομέα του e-Commerce, που αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς την τελευταία διετία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, είναι η Simpler. Μια εταιρεία με
100% ελληνικό «DNA» αλλά με τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και την τεχνογνωσία κορυφαίων startups της Silicon Valley. Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις «1-click checkout» και «Remote Checkout» που προσφέρει η Simpler βοηθούν τους εμπόρους να αυξήσουν κατακόρυφα τις πωλήσεις τους μέσα από το e-shop τους, αλλά και να βελτιώσουν την απόδοση των online και offline marketing channels τους. Απλά και εύκολα, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.

Παράλληλα, προσφέρει στους πελάτες των eshops μία μοναδική αγοραστική εμπειρία που απλοποιεί τη διαδικασία απόκτησης των προϊόντων τα οποία έχουν επιλέξει, χωρίς να απαιτείται να θυμούνται το όνομα
χρήστη ή τους κωδικούς πρόσβασης για κάθε αγορά τους. Πρόσφατα, η Simpler λάνσαρε την πρωτοποριακή και καινοτόμο λύση «Simpler Remote Checkout», με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν οποιοδήποτε προϊόν επιθυμούν από οποιοδήποτε μέρος με ένα μόνο κλικ ή «σκανάροντας» ένα QR code.

Μέσω της λύσης «Simpler Remote Checkout», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν οτιδήποτε επιλέγουν από τα eshops που συνεργάζονται με την εταιρεία χωρίς να χρειάζεται καν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή τους: από μία online διαφήμιση, ένα email newsletter, μία διαφήμιση σε ένα περιοδικό, ένα κατάλογο, ένα φυλλάδιο. Ακόμα και από μία διαφήμιση σε στάση λεωφορείου! Με την ίδια διαδικασία, οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους ακόμα και από φυσικά καταστήματα ή τις βιτρίνες των καταστημάτων, απλά σκανάροντας ένα QR code, μέσα σε δευτερόλεπτα!

Η αποδοτικότητα των απλών λύσεων

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι 70% των χρηστών εγκαταλείπει τη διαδικασία της αγοράς στο στάδιο του checkout, καταλαβαίνει το πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη από τις λύσεις που προσφέρει η Simpler. Χάρη στις τεχνολογίες της εταιρείας, οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να συμπληρώνουν μακροσκελείς φόρμες με τα στοιχεία τους ή της κάρτας τους. Το γεγονός αυτό κάνει τη διαδικασία της αγοράς εντυπωσιακά πιο εύκολη για εκείνους, αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά τα κέρδη για τους εμπόρους.

Τα πλεονεκτήματα, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς οι έμποροι που συνεργάζονται με τη Simpler πέρα από τα τεράστια οφέλη για τις πωλήσεις τους, βλέπουν σημαντικές βελτιώσεις και στα περιθώρια κέρδους. Αυτό συμβαίνει, καθώς η εταιρεία παίρνει μεγάλο μερίδιο των πωλήσεων από εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, όπως η αντικαταβολή ή το PayPal, που έχουν σημαντικό κόστος για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων.
«Ο παγκόσμιος τζίρος ηλεκτρονικών πωλήσεων έφτασε στα 4,9 τρισ. δολ. το 2021 και αναμένεται να ξεπεράσει τα 6,4 τρισ. το 2024. Ωστόσο, το κομμάτι της διαδικασίας του checkout τείνουμε να το παραμελούμε. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένα σημείο το οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε εύκολα. Έχοντας αυτή την καινοτόμο τεχνολογία στα χέρια μας, αναρωτηθήκαμε γιατί να περιοριζόμαστε στα online stores; Γιατί να μην «αλλάξουμε το παιχνίδι” εντελώς; Με την τεχνολογία μας, οι καταναλωτές έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα με ένα μόνο κλικ είτε από e-shops είτε από digital διαφημίσεις, πρακτικά από οπουδήποτε», δήλωσε στο STARTUPPER MAG η CEO και συνιδρύτρια του Simpler, Ράνια Λάμπρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι κορυφαίοι retailers παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων η Funky Buddha, η Prince Oliver και η Vogue Watches, έχουν εμπιστευθεί τις λύσεις που προσφέρει η Simpler, βλέποντας εξαιρετικά αποτελέσματα και αναγνωρίζοντας τόσο την καινοτομία όσο και την αποτελεσματικότητά τους.

Τo μυστικό επιτυχίας της Simpler 

H Simpler είναι μια εταιρεία, η οποία αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εποχής, έχει καταφέρει να μετατρέψει το όνομά της σε συνώνυμο της απλότητας, της ασφάλειας, της καινοτομίας και της αποδοτικότητας. Η πανδημία έστρεψε ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών παγκοσμίως στις online αγορές. Τα νέα όμως δεδομένα έφεραν και νέες προκλήσεις, καθώς οι αγορές στο Διαδίκτυο αποτελούν μια πολύπλοκη διαδικασία για πολλούς ανθρώπους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για την ασφάλεια τόσο των αγορών τους όσο και των προσωπικών τους δεδομένων. Στο πρόβλημα αυτό ήρθε να δώσει την απάντηση η Simpler, η οποία με τις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιεί επιτρέπει στους πελάτες της να πραγματοποιούν τις αγορές τους εύκολα, γρήγορα και απλά, παρέχοντας ταυτόχρονα απόλυτη ασφάλεια για τα προσωπικά τους δεδομένα.
Το μυστικό της επιτυχίας της Simpler βρίσκεται στην ομάδα της, η οποία αποτελείται από έμπειρα στελέχη με διαφορετικό background αλλά ένα κοινό όραμα. Η ιδρυτική ομάδα της εταιρείας απαρτίζεται από τη Ράνια Λάμπρου, τον Αλέξανδρο Κυριακόπουλο και τον Σπύρο Μανδέκη.

Η Ράνια έχει background στα χρηματοοικονομικά και ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στους τομείς πωλήσεων και product στη Glispa και τη Market Group. Ο Αλέξανδρος έχει τεχνολογικό background, έχοντας εργαστεί 9 χρόνια στον επενδυτικό τομέα, αρχικά ως στέλεχος της Credit Suisse και στη συνέχεια ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην Vontobel. Και τέλος ο Σπύρος ήταν συνιδρυτής της NestCargo, ενώ κατείχε μεταξύ άλλων ηγετικές θέσεις στο technical division εταιρειών όπως η Glispa, η Market Group και η Plum Fintech.

Μαζί με την ομάδα τους εργάζονται καθημερινά για να προσφέρουν στις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες eshops τα μέγιστα οφέλη του eCommerce και στους πελάτες την καλύτερη εμπειρία στις online αγορές τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις