Yodiwo: Βραβευμένες λύσεις «έξυπνης» διαχείρισης κτιρίων, υποδομών και πόλεων

Η διοίκηση επιχειρήσεων αλλά και ολόκληρων πόλεων μπορεί να βελτιστοποιηθεί με την υιοθέτηση «έξυπνου» λογισμικού, που βοηθά καθοριστικά στην εξυπηρέτηση σύνθετων περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών αναγκών

Η εντεινόμενη ενεργειακή και κλιματική κρίση σε συνδυασμό με την πρόσφατη πανδημία έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς αναφορικά με τη διαχείριση των υποδομών τους. Η ανάγκη για εγκαταστάσεις φιλικές προς το περιβάλλον, οικονομικά βιώσιμες και ασφαλείς προς τους ενοίκους τους είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που επιβάλλει τη χρήση πρωτοπόρων συστημάτων και σύγχρονων τεχνολογιών. Οι λύσεις Internet of Things βελτιστοποιούν τις υποδομές και αναβαθμίζουν τη διοίκηση των πόλεων, διευκολύνοντας επίσης τη στοχευμένη συμμετοχή των πολιτών μέσω ψηφιακών εργαλείων. Αισθητήρες, δίκτυα και εφαρμογές συλλέγουν παντός τύπου δεδομένα. Ο συνδυασμός αυτών με τη βοήθεια προηγμένων αναλυτικών μεθόδων μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένες λύσεις, ενώ τα ανοιχτά δεδομένα αποτελούν πλέον σημαντική προστιθέμενη αξία για δημόσιους φορείς, πολίτες κι επιχειρήσεις.

Πλήρης εναρμόνιση με τις νέες συνθήκες

Η Yodiwo καινοτομεί, μεταξύ άλλων, στον τομέα των «έξυπνων» εγκαταστάσεων (Smart Facilities)και «έξυπνων» πόλεων (Smart Cities), προσφέροντας βιώσιμες και επεκτάσιμες λύσεις για την ολοκληρωμένη ψηφιακή διαχείριση φυσικών χώρων, από μεμονωμένα κτίρια μέχρι σύνθετες υποδομές πόλεων. Η εταιρεία αναπτύσσει ευέλικτο λογισμικό ώστε όλες οι αναγκαίες δράσεις και αρμοδιότητες να εκτελούνται σ’ ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον που προωθεί την καλύτερη επικοινωνία τόσο μεταξύ ανθρώπων όσο και συστημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο η Yodiwo έχει να επιδείξει δύο αλληλένδετες λύσεις: 

  1. Την πλατφόρμα YodiFEM (Facility & Energy Management), η οποία χρησιμοποιείται από εταιρείες διαχείρισης εγκαταστάσεων, real estate ή μεγάλους οργανισμούς που επιθυμούν να διευθετούν ποικίλα θέματα σε μία ή περισσότερες, όμοιες ή διαφορετικού τύπου εγκαταστάσεις, μέσω ενός ενιαίου ψηφιακού περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα ανοιχτό σύστημα που εκμεταλλεύεται κατά κόρον τεχνολογίες Internet of Things (IoT) και τεχνητής νοημοσύνης, αξιοποιώντας παράλληλα οποιαδήποτε προεγκατεστημένη μετρητική συσκευή και κτιριακό αυτοματισμό.

Συνδυάζοντας συστήματα παρακολούθησης ενέργειας και περιβαλλοντικών συνθηκών με συστήματα διαχείρισης

εργασίας και κράτησης γραφείων και θέσεων στάθμευσης, η YodiFEM βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων, καθιστώντας τα φιλικότερα και ασφαλέστερα για τους εργαζομένους και τους επισκέπτες τους. Με αυτόν τον τρόπο η διαχείριση συστημάτων όσο και ανθρώπινων πόρων γίνεται ορθολογικότερη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και όσο το δυνατόν πιο οικονομική. Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση της πλατφόρμας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά περισσότερο από 25%, στην περιστολή του κόστους συντήρησης κατά 30%, καθώς και στην αύξηση του αισθήματος ικανοποίησης και παραγωγικότητας των εργαζομένων κατά περισσότερο από 45%. H YodiFEM είναι εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις πολιτικών περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης και πρωταγωνιστεί στη συνεχή παρακολούθηση, βελτίωση και πρόβλεψη της πορείας κρίσιμων δεικτών των οργανισμώνμ με τους οποίους αξιολογείται η απόδοση των ενεργειών στο πλαίσιο της ESG στρατηγικής τους. 

2. Την πλατφόρμα YodiCITY για «έξυπνες» πόλεις που χρησιμοποιείται τόσο από δήμους όσο κι από τους πολίτες τους μέσω εφαρμογής για κινητά. Η YodiCΙΤΥ, μέσω των κάθετων λύσεων που προσφέρει, έχει ήδη μια πολύ επιτυχημένη παρουσία, μεταξύ άλλων, στον Δήμο της Λευκωσίας, συμμετέχοντας καθοριστικά στο φιλόδοξο έργο «έξυπνης» πόλης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης και αντιμετώπισης ζητημάτων που αφορούν το αστικό περιβάλλον, το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών και τη δημόσια ασφάλεια και υγεία με βάση την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται στο πεδίο. Η πρωτοτυπία της λύσης βασίζεται στο συνδυασμό εξελιγμένων τεχνολογιών όπως ΙοΤ, αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης (machine learning), υπολογιστική όραση (computer vision) και τεχνικές βαθιάς εκμάθησης (deep learning), αξιοποιώντας παράλληλα υπάρχοντα συστήματα των δήμων. Οι τεχνολογίες αυτές εφαρμόζονται σε συστήματα «έξυπνης» διαχείρισης απορριμμάτων, παρακολούθησης ποιότητας του αέρα, οδοφωτισμού, θέσεων στάθμευσης και διαχείρισης της κυκλοφορίας. Όπου τέτοιες λύσεις έχουν συνδυαστεί, έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στη ρύπανση των πόλεων έως και 40%, ενώ οι δήμοι πέτυχαν πάνω από 25% εξοικονόμηση των σχετικών λειτουργικών δαπανών τους. Οι πόλεις γίνονται επίσης πλήρως διαδραστικές, εμπνέοντας σιγουριά και ασφάλεια στους πολίτες τους, καθώς παρατηρείται 30% αύξηση εμπιστοσύνης στις δημοτικές αρχές.

Βραβευμένες λύσεις 

Οι προτάσεις της Yodiwo έλαβαν σημαντικές διακρίσεις στα πρόσφατα Boussias IoT Awards 2022. Συγκεκριμένα, ένα χρυσό βραβείο για τη YodiFEM, στην ενότητα «IoT For Buildings – Building Optimisation», καθώς και δύο βραβεία για τη YodiCITY, ένα ασημένιο για την εφαρμογή «έξυπνης» διαχείρισης απορριμμάτων (YodiBin) και ένα χρυσό για την εφαρμογή «έξυπνης» στάθμευσης (YodiPark).  Είναι πλέον γεγονός ότι οι τεχνολογίες για περισσότερη αυτοματοποίηση, ενοποίηση συστημάτων και ταυτόχρονη επίλυση ζητημάτων εργασίας, διαβίωσης, περιβάλλοντος και ενέργειας είναι ήδη διαθέσιμες. Αυτό που ξεχωρίζει τη Yodiwo είναι η έξυπνη ενοποίηση τέτοιων τεχνολογιών ως κομμάτι ολοκληρωμένων συστημάτων, ικανών να βελτιώσουν δραστικά κάθε πτυχή της ζωής και της εργασίας μας. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι πλατφόρμες είναι 100% ανεπτυγμένες in-house, της δίνει τη δυνατότητα να τις ελέγχει πλήρως ώστε να ανταποκριθεί στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε οργανισμού με μεγάλη ευελιξία.

 

https://www.yodiwo.com/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις