Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

bid2board: Το marketplace app για ναυτιλιακές εταιρείες

Μια νεοφυής εφαρμογή που συμβάλει στη μείωση χρόνου και κόστους για την εύρεση οποιασδήποτε τεχνικής υπηρεσίας χρειάζεται ένα πλοίο

Οι εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης, μέσω ψηφιακής τεχνολογίας, στη ναυτιλία αποτελούν μια… πύλη περάσματος σήμερα στο… αύριο. Μια τέτοια… πύλη είναι και η εφαρμογή bid2boardη οποία αποτελεί τον σύνδεσμο ανάμεσα στις ναυτιλιακές εταιρίες με αυτές που προσφέρουν τεχνικές υπηρεσίες.

Το Startupper.gr -στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων 2022»- είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Chief Operating Officer, Μιχάλη Χαρτουλάρη. Όπως μας εξήγησε «η bid2board είναι μια νεοφυής τεχνολογική εφαρμογή στον τομέα της ναυτιλίας και συγκεκριμένα στο κομμάτι των technical service arrangements».

Λειτουργεί ως marketplace που αποσκοπεί στη σύνδεση ναυτιλιακών εταιριών με τεχνικές εταιρίες παγκοσμίως για οποιασδήποτε μορφής τεχνικών υπηρεσιών μπορεί να χρειαστεί ένα πλοίο.

Παραδοσιακά η εύρεση συνεργείων αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία και ο σκοπός της εφαρμογής μας είναι να μειωθεί αισθητά ο χρόνος που απαιτείται για την όλη διαδικασία, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα της υπηρεσίας και μειώνοντας το κόστος.

Έχοντας εργαστεί στο παρελθόν σε ναυτιλιακές εταιρίες αλλά και σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες του εξωτερικού εκτός ναυτιλίας (Αmazon, JPMorgan) η ομάδα μας φέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την επιτυχή υλοποίηση της εφαρμογής.

Παράλληλα προσφέρουμε υπηρεσίες remote troubleshooting σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προβλήματα που προκύπτουν στα πλοία».

Ζητήσαμε να μας πει ο κύριος Χαρτουλάρης, πώς αντιμετώπισαν την εφαρμογή bid2board, στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση. «Είχαμε την ευκαιρία να την παρουσιάσουμε στην ιδιαίτερη επιτυχή φετινή έκθεση των «Ποσειδωνίων».

«Με πολύ μεγάλη χαρά είδαμε τη θετική ανταπόκριση των επαγγελματιών από ναυτιλιακές εταιρίες καθώς και από εταιρίες παροχής τεχνικών υπηρεσιών» ανέφερε.

Προσθέτοντας: «Μας είναι επίσης σαφές ότι η ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών στον κλάδο της ναυτιλίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια και είναι ιδιαίτερα ευτυχές γεγονός, όπως διαπιστώσαμε και στην έκθεση, πως η ελληνική συμμετοχή στη μετάβαση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις