Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποσειδώνια: Hub καινοτομίας – πρωταγωνιστές τέσσερις ελληνικές Startups

Allweb Solutions SA, ATC, PaloServices και Rhoé παρουσίασαν τις πρωτοποριακές προτάσεις τους. Εκπρόσωποί τους μίλησαν στο Startupper.gr

Από την περασμένη Δευτέρα (6/6) ως και σήμερα το απόγευμα το Athens Metropolitan Expo υπήρξε το κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας. Αφού φιλοξενεί τη διεθνή έκθεση, «Ποσειδώνια 2022».

Τα οποία -για μια ακόμα χρονιά- αποτελούν κόμβο συνάντησης και συνδιαλλαγής επαγγελματιών (από διάφορες χώρες) που σχετίζονται με τη ναυτιλία«Θερμοκήπιο» όπου ευδοκιμούν νέες συνεργασίες και «προβολέα» για να «φωτίσουν» νεοφυείς εταιρίες τις καινοτόμες προτάσεις τους.

Ανάμεσα στις εταιρίες-εκθέτες και τέσσερις ελληνικές startupΟι οποίες, με σημείο συνάντησης το περίπτερο του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), έκαναν πράξη το μοτό: «Η ναυτιλία συναντά το ελληνικό οικοσύστημα ΤΠΕ».

Οι Allweb Solutions SAAthens Technology Center (ATC), PaloServices και Rhoé άδραξαν την ευκαιρία και- παρουσίασαν σε χιλιάδες επισκέπτες τα πρωτοποριακά προϊόντα τους.

Το Startupper.gr βρέθηκε στο περίπτερο του ΣΕΚΕΕ και έδωσε τον λόγο σε εκπροσώπους τους. Μας μίλησαν για τις εταιρείες τους και τη συμμετοχή τους στην έκθεση.

Allweb Solutions SA: «Powering Data Knowledge»

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Allweb Solutions SA, Ιωάννα Ιωαννίδου, μας είπε: «Η συμμετοχή μας στα Ποσειδώνια 2022, τα οποία διεξάγονται με απόλυτη επιτυχία, αποτέλεσε εφαλτήριο επέκτασης των δραστηριοτήτων μας μέσω της καθετοποίησης στο τομέα της Ναυτιλίας των πλατφορμών SAAS που παρέχουμε, εφαρμόζοντας πάντα την βασική μας αρχή “Powering Data Knowledge” στις επιχειρήσεις του κλάδου».

ATC: MAS μια μια ολοκληρωμένη, πλήρως επεκτάσιμη και οικονομικά συμφέρουσα λύση χρηματοοικονομικής και λογιστικής διαχείρισης

Η Chief Marketing Officer της ATC, Μαργαρίτα Κορομηλάδήλωσε: «H Athens Technology Center εταιρεία πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού, παρουσίασε τo Maritime Accounting Software (MAS), μια ολοκληρωμένη, πλήρως επεκτάσιμη και οικονομικά συμφέρουσα λύση χρηματοοικονομικής και λογιστικής διαχείρισης, μοναδικά προσαρμοσμένη για τις ανάγκες της ναυτιλίας.

Αυτή η cloud-ready λύση παρέχει στους πλοιοκτήτες, τους οικονομικούς διευθυντές και τους λογιστές, όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Το MAS αποτελεί προϊόν μιας μοναδικής συνεργασίας, καθώς ενσωματώνει:

• την ασύγκριτη γνώση της Moore Greece στη ναυτιλιακή λογιστική, παγκόσμιου ηγέτη στο εν λόγω πεδίο, με πολυετή σχέση με τον ναυτιλιακό κλάδο,

• την εκτενή τεχνογνωσία κι εμπειρία της ATC, που ανέλαβε, μεταξύ άλλων, την προσαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας του Epicor Kinetic (το νέο όνομα του Epicor ERP), ενός διεθνώς αναγνωρισμένου, πλήρους συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, με χιλιάδες πελάτες παγκοσμίως.

Απώτερος στόχος των 2 εταιρειών είναι το MAS να αποτελέσει την καρδιά ενός πληροφοριακού συστήματος το οποίο θα περιλαμβάνει και όλα τα κρίσιμα μεγέθη που παρακολουθεί μια ναυτιλιακή εταιρία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τις λειτουργικότητες και τα οφέλη της λύσης, καθώς και για το 1ο επιτυχημένο case υλοποίησης στην Halkidon Shipping».

PaloServices: Πρωτιά στη δημιουργία αλγόριθμων και μοντέλων ΑΙ για την παραπληροφόρηση και τα δίκτυα προπαγάνδας στα ελληνικά

Η Social Media Data Analyst στην PaloServices, Εύα Άντζαμας είπε: «Είμαστε μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που προσφέρει υπηρεσίες Web & Social Intelligence σε επικοινωνιολόγους, marketers και στελέχη των social media.

Ταυτόχρονα παρέχει καινοτόμους τρόπους παρακολούθησης και ανάλυσης των ειδήσεων στο διαδίκτυο αλλά και του παραγόμενου περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα σε πραγματικό χρόνο.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικής & βαθιάς μάθησης (ML, DL), η PaloServices στοχεύει να κατανοήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά στο ψηφιακό οικοσύστημα.

H επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ενώ στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ηγέτιδα στο χώρο της ανάλυσης της συμπεριφοράς των καταναλωτών στα κοινωνικά δίκτυα.

Στους πελάτες της συγκαταλέγονται κορυφαίες μάρκες όπως οι L’Oréal, Estee Lauder, Nestle, Cosmote, Wind-Nova, Eurobank, Alpha Bank, AstraZeneca, Κωτσόβολος, Public Group, BAT, Peugeot κ.λπ. Οι κλάδοι που καλύπτει περιλαμβάνουν τις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες, το Εμπόριο, την Ενέργεια, καθώς και την Ναυτιλία.

Επί σειρά ετών, συνεργάζεται με ερευνητικά ιδρύματα και κορυφαία πανεπιστήμια όπως τα παρακάτω το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το ΑΠΘ κα.

Στόχος όλων αυτών των συνεργασιών είναι η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών όπως το sentiment analysis, το emotion analysis και πρόσφατα και το astroturfing.

Η συμμετοχή μας στην μεγαλύτερη ναυτιλιακή εκδήλωση παγκόσμια μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στη ναυτιλία την τεχνολογία μας για την ανάλυση των κοινωνικών δικτύων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επίσης και το νέο μας καινοτόμο εργαλείο για το Astroturfing.

To Astroturfing είναι η ανίχνευση οργανωμένων ενεργειών παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων στα κοινωνικά μέσα και στα media γενικότερα.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρία που δημιούργησε αλγόριθμους και μοντέλα ΑΙ για την παραπληροφόρηση και τα δίκτυα προπαγάνδας στην ελληνική γλώσσα».

Rhoé: Μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις καινοτομίες μας στις θαλάσσιες μεταφορές

Ο συνιδρυτής και διεθυντής Μάρκετινγκ στη Rhoé, Αιμίλιος Μουχταρόπουλος, ανέφερε: «Η συμμετοχή μας στα “Ποσειδώνια 2022”, και μάλιστα ως εταιρεία-μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ήταν μία μοναδική ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε τις καινοτομίες που φέρνουμε στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών, να γνωρίσουμε νέους συνεργάτες στην προσπάθεια μας για απανθρακοποίηση του κλάδου της ναυτιλίας και να εξερευνήσουμε νέες ιδέες.

Το γεγονός ότι ως έκθεση φιλοξενεί σχεδόν 2000 εταιρείες, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό συνεδρίων και σεμιναρίων πάνω σε νέα projects, λύσεις και τάσεις στον κλάδο την καθιστούσε το ιδανικό μέρος για να πετύχουμε τον στόχο μας και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτή.

Όταν μάλιστα μιλάμε για μία start-up εταιρεία, σαν κι εμάς, όπου ασχολούμαστε με κάτι τόσο καινούριο στη βιομηχανία της ναυτιλίας όπως είναι η ανάπτυξη λογισμικού για αποσπώμενες μπαταρίες σε ηλεκτρικά πλοία, καταλαβαίνετε ότι η αξία όλου αυτού πολλαπλασιάζεται.

Έχοντας ως όραμα να ηγηθούμε στην μετάβαση προς καθαρότερες μορφές ενέργειας, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε σε έναν, αρκετά συντηρητικό μέχρι στιγμής, κλάδο πως η στροφή σε βιωσιμότερους τρόπους μεταφοράς δεν χρειάζεται να συνεπάγεται και υψηλό κόστος και να τους παρουσιάσουμε και την πλατφόρμα Energy-as-a-Service.

Πρόκειται για ένα δίκτυο αποσπώμενων μπαταριών για ηλεκτρικά πλοία, που διασφαλίζει ότι οι πλοιοκτήτες θα διαθέτουν την ενέργεια που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται και σε ανταγωνιστική τιμή.

Η πλατφόρμα ελέγχει και βελτιστοποιεί τον κύκλο εργασίας του παραπάνω δικτύου, παρέχοντας πολυάριθμα κορυφαία χαρακτηριστικά του κλάδου, όπως ο σχεδιασμός της τοποθεσίας των σταθμών φόρτισης, η ανάπτυξη υποδομών, η στρατηγική φόρτισης των μπαταριών και οι μεθοδολογίες διαχείρισης εσόδων, με σκοπό να παρέχει στους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης χωρίς τις υπερβολικά υψηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες που τη συνοδεύουν».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις