Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rebranding για την Green Panda – Pandas η νέα επωνυμία!

Η ελληνική Startup επαναπροσδιορίζει τον τρόπο λειτουργία της και σχεδιάζει την στρατηγική της επέκταση στην αγορά μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων

Η ελληνική Green Panda, εταιρεία άμεσης πώλησης Smartphones με vending machines, σχεδιάζει το rebranding της επωνυμίας και των υπηρεσιών της.

Πρόσφατα ο Φάνης Κοτουβέλης, CEO & Founder της Green Panda, Pandas από εδώ και στο εξής, ανακοίνωσε το format της εταιρείας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Linkedin.

Η Startup μπορεί να αποχαιρετά το «Green» από το όνομά της αλλά όχι από την κουλτούρα της.

Κάθε φορά που γίνεται μια «κατάθεση» ενός κινητού τηλεφώνου στους πράσινους αυτόματους πωλητές, υπάρχει ένας άμεσος χρηματικός αντίκτυπος για τη συσκευή που ανταλλάσσεται.

Πρωτίστως επωφελείται ο πελάτης που κυριολεκτικά πληρώνεται για την παλιά του συσκευή, καθώς και ένας έμμεσος περιβαλλοντικός αντίκτυπος, αφού η συσκευή αυτή θα ανακαινιστεί και θα επαναχρησιμοποιηθεί από άλλον καταναλωτή, εξοικονομώντας κάθε φορά ~70kg CO2. Πραγματικό κέρδος για όλους.

«Όταν λανσάραμε το Green Panda, θέλαμε να κάνουμε μια «πράσινη» δήλωση στο ίδιο μας το όνομα. Αλλά σε κάποιο σημείο, αισθανθήκαμε ότι αυτό είναι σαν να προσπαθούμε πάρα πολύ. Με τον ίδιο τρόπο που η Tesla δεν χρειάζεται να φωνάζει “Green Tesla” ή “eco-Tesla” στο όνομά της, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είναι απαραίτητο να το μεταφέρουμε περαιτέρω, αφού ο αντίκτυπός μας ορίζεται από το ίδιο το κυκλικό επιχειρηματικό μας μοντέλο». δήλωσε ο ίδιος.

Γιατί όμως το Panda γίνεται Pandas;

Είναι κάτι περισσότερο από μια συσκευή. Η επιχείρηση βασίζεται σε μια μοναδική τεχνολογία, ένα αυτόνομο μικρορομπότ με πατενταρισμένη τεχνολογία που μπορεί να κάνει μαγικά στην πραγματική ζωή: να εκτιμήσει και να ανταλλάξει ένα smartphone σε λιγότερο από 3′, ανέπαφα.

Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα, η αποστολή της Startup είναι να ενεργοποιήσει την παγκόσμια αγορά επαναγοράς, δίνοντας δεύτερη ευκαιρία σε smartphones με την αξιοποίηση καινοτόμου τεχνολογίας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός στρατού από Pandas που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να παρατείνουν την ζωή των gadgets τους με τον ταχύτερο και πιο βολικό τρόπο.

Ανάπτυξη πλατφόρμας

Η Pandas, παρατηρώντας τις ανάγκες τις αγοράς και αφουγκραζόμενη του ρυθμούς ανάπτυξης της βιομηχανίας σκοπεύει να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους φορείς τηλεπικοινωνιών, λιανοπωλητές τηλεφώνων και κατασκευαστές. Στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργατικών σχέσεων με «disruptors» προκειμένου να δημιουργηθεί μια go-to πλατφόρμα της αγοράς και επαναγοράς smartphones.

«Μέχρι στιγμής, αναπτυσσόμαστε γρήγορα, το ίδιο και ο αντίκτυπός μας. Αποστολή μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ανταλλαγές μέσω καινοτόμου τεχνολογίας και απρόσκοπτης UX. Πιστεύουμε ότι το νέο μας εμπορικό σήμα θα υπηρετήσει καλά αυτή την αποστολή, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να…» επισήμανε ο Κοτουβέλης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις