Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Aurora εξαγοράζει τη μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Uber

Η μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Uber, Advanced Technologies Grou (ATG), εξαγοράστηκε από την Aurora Innovation, βασικό ανταγωνιστή της Uber στον συγκεκριμένο τομέα, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, χθες Δευτέρα.

Η συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, “οδηγεί” την αξία της ATG στα 4 δισ. δολάρια. Η αξία της μονάδας είχε αποτιμηθεί στα 7,25 δισ. δολάρια τον Απρίλιο του 2019, όταν η Softbank, η Densko και η Toyota είχαν εξαγοράσει μερίδιό της.

Στο πλαίσιο του νέου deal, ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και η Uber θα επενδύσει 400 εκατ. ευρώ σε αυτήν. Πέραν αυτών, οι επενδυτές και εργαζόμενοι της Uber και της ATG αναμένεται να αποκτήσουν – σύμφωνα με το CNBC – μερίδιο 40% στην Aurora, η αξία της οποίας ανεβαίνει στα 10 δισ. δολάρια.

“Με την προσθήκη της ATG, η Aurora θα έχει μια απίστευτα ισχυρή ομάδα και τεχνολογία, ένα σαφές μονοπάτι σε αρκετές αγορές και τους πόρους για να αποδώσει”, δήλωσε ο Chris Urmson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aurora.  “Με απλά λόγια, η Aurora θα είναι η εταιρεία στην καλύτερη θέση για να δημιουργήσει τα προϊόντα αυτόνομης οδήγησης που είναι απαραίτητα για να κάνουν τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα πιο ασφαλείς, πιο προσιτές και λιγότερο ακριβές”.

Σημειώνεται ότι η Aurora υποστηρίζεται από τη Hyundai, την Amazon και μεγάλα VCs συμπεριλαμβανομένων των Greylock και Sequoia.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις