Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Ταξίδι» καινοτομίας & ανάπτυξης για Startups ο 5ος κύκλος του Capsule T

Πέντε (5) από τις startups που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα του CapsuleT και εξελίχθηκαν σε πολλά υποσχόμενες επιχειρήσεις τουρισμού, σού αποκαλύπτουν τα μυστικά τους!

Καινοτόμες εφαρμογές για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης. Τεχνολογικές λύσεις για τουριστικές – έξυπνες – μεταφορές, για μηχανές κρατήσεων ή και για επιχειρήσεις που προωθούν τις πολιτιστικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις. Εξειδικευμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, διαχείρισης σπατάλης τροφίμων, καθώς και αναβαθμισμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Αυτές είναι μόνο ορισμένες από τις κατηγορίες νεοφυών επιχειρήσεων που θα βρει κάποιος στην ελληνική τουριστική αγορά του 2022 και αποτελούν τον θεμέλιο λίθο για την περαιτέρω ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας.

Με αυτό το δεδομένο και με στόχο να συμβάλλει δραστικά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ο  CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator – ο επιταχυντής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – μέσω του 5ου κύκλου Προγράμματος Επιτάχυνσης αναζητά νέες startup ομάδες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, παρέχουν τεχνολογικές – πρακτικές – λύσεις με εφαρμογές στον τουρισμό και επιλύουν πραγματικά προβλήματα του κλάδου με την ολοκληρωμένη επιχειρηματική τους πρόταση.

Πέντε (5) από τις startups που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα του CapsuleT και εξελίχθηκαν σε πολλά υποσχόμενες επιχειρήσεις τουρισμού, σού αποκαλύπτουν τους τρόπους που ο επιταχυντής του Ξ.Ε.Ε. συνέβαλλε στην ανάπτυξη τους και μερικούς ακόμα λόγους για να κάνεις κι εσύ αίτηση στο πιο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης τουριστικών startup στην Ελλάδα!

Campsaround (1η θέση | 3ος κύκλος)

Το πρόγραμμα αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το Campsaround και τα επόμενα βήματά μας. Με την συμμετοχή μας στον 3ο κύκλο, τον φθινόπωρο του 2020, καταφέραμε να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας, διπλασιάζοντας την προσφορά καταλυμάτων στην πλατφόρμα, προσαρμόζοντας την στις νέες συνθήκες της πανδημίας, δημιουργώντας 9 νέες συνέργειες, διπλασιάζοντας το μέγεθος της ομάδας μας, αλλά και δημιουργώντας διασυνδέσεις με εταιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό χάρη στις εκδηλώσεις που συμμετείχαμε, όπως οι μεγαλύτερες ελληνικές τουριστικές εκθέσεις Philoxenia, Xenia αλλά και του εξωτερικού ΙΤΒ Berlin και WTM London.

Hotellisense (1η θέση | 2ος κύκλος)

Είμαστε οι νικητές του 2ου κύκλου του CapsuleT, ενός κύκλου που ξεκίνησε μερικές εβδομάδες πριν το πρώτο lockdown της πανδημίας το 2020. Βρεθήκαμε στο πλέον κατάλληλο μέρος την πιο δύσκολη στιγμή! Βρήκαμε στήριξη, καθοδήγηση και πολλές ευκαιρίες νέων συνεργασιών σε μια χρονική στιγμή που το 90% των ξενοδοχείων ήταν κλειστό. Αναπτύξαμε τις υπηρεσίες μας και ήρθαμε σε επαφή με τους ίδιους τους ξενοδόχους ακούγοντας τις ανάγκες τους εκ των έσω. Η προβολή μέσω του επιταχυντή ήταν ιδιαίτερα σημαντική και συνεχής, όπως και η συμμετοχή μας σε εκθέσεις, εγχώριες και διεθνείς ακόμη και μετά την λήξη του δικού μας κύκλου. Νιώθουμε μέλη μιας μεγάλης οικογένειας! 

Vivestia (1η θέση – 4ος κύκλος)

Μέσα από τον επιταχυντή καταφέραμε τον χειμώνα του 2022 να λάβουμε μέρος σε σημαντικές εγχώριες εκθέσεις του τουρισμού, όπως Philoxenia και Xenia – εκθέσεις που θα ήταν πολύ δύσκολο να παρευρεθούμε χωρίς τον επιταχυντή. Η παρουσία μας εκεί ήταν καταλυτική για την ανάπτυξή μας καθότι μάς παρουσίασε στο ευρύ κοινό. Παράλληλα με τις εκθέσεις καταφέραμε να έχουμε εμείς προσωπική και επαγγελματική έκθεση σε φορείς του τουρισμού και μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, γεγονός  που μας έδωσε πατήματα για διεύρυνση των πωλήσεών μας, φέρνοντάς μας κοντά σε ανθρώπους- κλει

Kleesto (2η θέση | 4ος κύκλος)

Η συμβολή του CapsuleT στην Kleesto ήταν ουσιαστική. Ο επιταχυντής προσέφερε ευκαιρίες προβολής αλλά και επιχειρηματικής ανάπτυξης καθόλη τη διάρκεια συμμετοχής στο πρόγραμμα, τον χειμώνα του 2022. Μέσα από έντυπα και διαδικτυακά μέσα προωθήθηκε η δραστηριότητα μας και μέσα από κλαδικές εκθέσεις παρουσιάσαμε την εταιρία στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, μαζί με τους πολύ έμπειρους μέντορες που μας ανατέθηκαν, αναλύσαμε και βελτιώσαμε πτυχές της επιχείρησης στις οποίες χρειαζόμασταν ενίσχυση, ενώ πραγματοποιήσαμε συνέργειες με άλλες εταιρείες του κύκλου επιτάχυνσης.

Unlimited Adrenaline (3η θέση | 4ος κύκλος)

Χάρη στη συμμετοχή μας στον CapsuleT και με την ανατροφοδότηση και τις συμβουλές των μεντόρων μας, καθώς και από την παρουσία μας σε δύο σημαντικές εκθέσεις – όπου ήρθαμε σε επαφή με αρκετούς ιδιοκτήτες και διαχειριστές ξενοδοχείων και καταλυμάτων -, μπορέσαμε να αναπτύξουμε μία νέα σημαντική υπηρεσία με γνώμονα τις ανάγκες των μελλοντικών πελατών μας. Σαν αποτέλεσμα, καταφέραμε να έχουμε πάνω από 30 πιλοτικές εγγραφές στο affiliate πρόγραμμά μας για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, πετύχαμε 16 νέες συνεργασίες με τουριστικά γραφεία και OTA’s και πάνω από 20 νέες διασυνδέσεις με τουριστικά γραφεία από 8 χώρες. Επιπλέον, δημιουργήσαμε 2 νέες συνεργασίες με άλλες startups του επιταχυντή.Υποβολή αιτήσεων στον 5ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης έως 23 Ιουνίου 2022!

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 5ο κύκλο του CapsuleT ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022.

Μάθετε τα κριτήρια συμμετοχής, τα χρηματικά έπαθλα που μπορείς να διεκδικήσεις και τη δομή του προγράμματος αναλυτικά εδώ: 🡪 https://www.capsuletaccelerator.gr/el/accelerator/ 

Κάνε την αίτηση σου εύκολα εδώ: 🡪 https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm5thCycle 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις