Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Project A: Νέο επενδυτικό ταμείο – ρεκόρ ύψους 375 εκατ. δολ.

Επενδύοντας από τους pre-seed έως και series Α γύρους, η επενδυτική εταιρεία εστιάζει σε B2C και B2B εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των fintech, του εμπορίου, του επιχειρηματικού λογισμικού, της υποδομής δεδομένων, των αλυσίδων εφοδιασμού και της τεχνολογίας για το κλίμα

Νέο επενδυτικό ταμείο ύψους 375 εκατ. δολ. έκλεισε η Project A, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα, το οποίο ανεβάζει τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια της εταιρείας στο 1 δισ. δολ.

Η επενδυτική εταιρεία ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια στο Βερολίνο από άτομα που δραστηριοποιούνταν μέχρι τότε με στο διαδίκτυο και αποφάσισαν να «φτιάξουν» κάτι δικό τους, δοκιμάζοντας τις δυνατότητες και τις γνώσεις τους. Από τότε τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά, επενδύοντας από νωρίς σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας, όπως οι Trade Republic, Kry, sennder, WorldRemit, Spryker και Voi.

Επενδύοντας από τους pre-seed έως και series Α γύρους, η Project A εστιάζει σε B2C και B2B εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των fintech, του εμπορίου, του επιχειρηματικού λογισμικού, της υποδομής δεδομένων, των αλυσίδων εφοδιασμού και της τεχνολογίας για το κλίμα.

Ο Uwe Horstmann, γενικός εταίρος και συνιδρυτής της Project A, ανέφερε σε δήλωσή του: «Το κλείσιμο του τέταρτου ταμείου μας αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας, καθώς σηματοδοτεί την επέτειο των 10 ετών από την επιτυχή υποστήριξη των ιδρυτών της Project A σε όλη την Ευρώπη… Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το λειτουργικό μας μοντέλο VC ώστε οι λειτουργικοί μας εμπειρογνώμονες να υποστηρίζουν άμεσα τις εταιρείες χαρτοφυλακίου μας στην κλιμάκωση της επιχείρησής τους και της τεχνολογίας τους». Το μοντέλο «λειτουργικού VC» περιλαμβάνει περισσότερους από 140 εμπειρογνώμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της.

Η Project A ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να επεκτείνει την πρακτική της για συνεπενδύσεις σε ιδιωτικά κεφάλαια και σκοπεύει να διοχετεύσει έως και 80 εκατ. δολ. σε συμφωνίες ιδιωτικών κεφαλαίων, στο «αναπτυξιακό» άκρο της αγοράς, αφού δημιούργησε ένα χαρτοφυλάκιο 11 συνεπενδύσεων σε ιδιωτικά κεφάλαια.

Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με δύο στρατηγικές: α) επιχειρηματικά κεφάλαια αρχικών σταδίων (από την προ-σπορά έως τη σειρά Α) και β) συνεπενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων. Και οι δύο στρατηγικές βασίζονται στην ομάδα 140+ ειδικών πλήρους απασχόλησης που διαχειριζόμαστε – η οποία, εξ όσων γνωρίζουμε, είναι μοναδική στην Ευρώπη. Αν και θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει αυτό το ταμείο πολύ μεγαλύτερο, θεωρήσαμε ότι αυτό το μέγεθος είναι το σωστό για εμάς, καθώς μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα συναρπαστικό χαρτοφυλάκιο σε όλη την Ευρώπη και σε διαφορετικούς κλάδους και κάθετες κατηγορίες – ενώ παράλληλα μας επιτρέπει να επενδύσουμε ακόμη περισσότερα ανά εταιρεία”, επεσήμανε σχετικά ο Horstmann.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις