Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δυναμική συνεργασία AIS & ZTE για υπερσύγχρονα 5G δίκτυα

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται η δημιουργία του «A-Z Center»  (Κέντρο Καινοτομίας 5G) της Ταϊλάνδης ως κόμβο για ερευνητικές συνεργασίες και κοινές καινοτομίες 5G

Η AIS συνεργάζεται με τη ZTE για την κατασκευή του πρώτου δικτύου 5G υψηλού επιπέδου στην Ταϊλάνδη.

Η ZTE Corporation, ένας σημαντικός διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών, επιχειρηματικών και καταναλωτικών τεχνολογικών λύσεων για το mobile network, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε μια ολοκληρωμένη συμφωνία συνεργασίας με την Advanced Info Service Plc. (AIS), τον υπ’ αριθμόν ένα πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών της Ταϊλάνδης.

Με βάση τη συμφωνία, η ZTE θα αποτελέσει τον αποκλειστικό στρατηγικό έταιρο της AIS, με στόχο την αναβάθμιση βασικών τεχνολογιών, όπως το 5G, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του δικτύου και να παρασχεθούν εξαιρετικές εμπειρίες χρήσης στους πελάτες της AIS. Παράλληλα, η συνεργασία αποσκοπεί στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα θέσουν την Ταϊλάνδη στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής οικονομίας. Αυτό θα επιτρέψει στις βιομηχανίες της Ταϊλάνδης να αναπτυχθούν μαζικά μέσω της ανάπτυξης του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Επίσης, η AIS και η ZTE θα εγκαινιάσουν το πρώτο «A-Z Center»  (Κέντρο Καινοτομίας 5G) της Ταϊλάνδης ως κόμβο για ερευνητικές συνεργασίες και κοινές καινοτομίες 5G, τόσο για την υποδομή όσο και για τις λύσεις, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη σε τομείς όπως οι εφαρμογές 5G σε βιομηχανικές καθετοποιήσεις. Το Κέντρο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Είμαστε ένας πάροχος υπηρεσιών ψηφιακής ζωής που επικεντρώνεται στην απελευθέρωση της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως το 5G, ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι της υποδομής για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της χώρας στην ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ο Somchai Lertsutiwong, διευθύνων σύμβουλος της AIS. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα οι επενδύσεις μας να προσφέρουν μια ευρεία ποικιλία εμπειριών και έξυπνων υπηρεσιών στους πελάτες της AIS, στο κοινό της Ταϊλάνδης και σε μια σειρά βιομηχανικών τομέων».

Η AIS είναι επί του παρόντος ο μόνος πάροχος που επιμένει στην επέκταση του δικτύου 5G για να καλύψει και τις 77 επαρχίες της Ταϊλάνδης, προσεγγίζοντας το 78% του πληθυσμού. Με στόχο την αύξηση του αριθμού στο 85% εντός του τρέχοντος έτους, η AIS συνέχισε να συνεργάζεται με εταίρους παγκόσμιας κλάσης, όπως η ZTE, για την από κοινού ανάπτυξη καινοτομιών.

Τον Μάρτιο του 2022, η AIS, η Qualcomm και η ZTE ανακοίνωσαν την πρώτη στον κόσμο επίδειξη 5G NR-DC (New Radio Dual Connectivity) στο πεδίο με 2,6GHz και 26GHz, επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα downlink 8,5Gbps και μέγιστη ταχύτητα uplink 2,17Gbps με μία μόνο κινητή συσκευή. Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας, η συνεργασία αυτή συνδυάζει δύο σημαντικές ζώνες συχνοτήτων 5G, Sub-6 και 5G mmWave, για να ενισχύσει τις δυνατότητες του δικτύου 5G της Ταϊλάνδης και να επεκτείνει το τοπίο εφαρμογών 5G.

Επίσης, τον Μάιο του 2021, η AIS, η ZTE και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Suranaree συνεργάστηκαν για τη δοκιμή του 5G Smart Factory. Αυτό υποστηρίζει το προσωπικό να αποκτήσει τεχνογνωσία σε AI, Cloud, IoT, VR και AR. Στη συνέχεια, οι δεξιότητες μπορούν να εφαρμοστούν για την ανάπτυξη λύσεων για τον κατασκευαστικό τομέα, κυρίως στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις