Τι είναι οι «έξυπνες βόμβες» που θέλουν να στείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Newsroom
1'

Νέο «κιτ» που μετατρέπει τις συμβατικές βόμβες σε «έξυπνες» θέλουν να στείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η οποία επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να προμηθεύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη μετατροπή απλών, μη κατευθυνόμενων βομβών σε «έξυπνες», με άλλα λόγια κατευθυνόμενες με τη βοήθεια δορυφόρων, κάτι που θα επέτρεπε πολύ πιο ακριβή πλήγματα εναντίον θέσεων του στρατού της Ρωσίας από αέρος.

Το δημοσίευμα δεν κάνει σαφές πόσα τέτοια κιτ για τη μετατροπή βομβών σε JDAMs («Joint Direct Attack Munitions») θέλει να στείλει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο, ούτε εάν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για αυτό. Η ραχοκοκκαλιά της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας αποτελείται από πεπαλαιωμένα μαχητικά σοβιετικού σχεδιασμού και το Πεντάγωνο γενικά αναζητεί τρόπους να αναβαθμιστούν μάλλον, παρά να σταλούν νέα, δυτικά αεροσκάφη, που θα προϋπέθεταν μακρόχρονη εκπαίδευση των χειριστών και των συντηρητών τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.