Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Samsung απαντά στους ανταγωνιστές της με ένα νέο all-in-one wallet

Η νέα υπηρεσία υποστηρίζει την αποθήκευση σημαντικών εγγράφων, άδειας οδήγησης, την διαχείριση κρυπτονομισμάτων ενώ επιτρέπει στον χρήστη να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αμάξι του

Το «Samsung Wallet» πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν επιλεγμένα ψηφιακά κλειδιά, boarding pases, ταυτότητες και πολλά άλλα σε μία μόνο λύση.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το Samsung Wallet συνδυάζει το Samsung Pay και το Samsung Pass σε μια ασφαλή πλατφόρμα. Το λανσάρισμα ενός τέτοιου feature για κινητά είχε υπονοηθεί για πρώτη φορά στην φετινή εκδήλωση Unpacked.

Από σήμερα, οι χρήστες Galaxy στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ισπανία μπορούν να ανοίξουν τις εφαρμογές Samsung Pay ή Samsung Pass προκειμένου να μεταβούν στο νέο Samsung Wallet σε επιλεγμένα μοντέλα Galaxy που υποστηρίζουν την υπηρεσία Samsung Pay και τρέχουν Android 9 Pie ή νεότερη έκδοση.

Το Samsung Wallet θα παρέχει στους χρήστες γρήγορη πρόσβαση στις κάρτες πληρωμών, τις κάρτες επιβράβευσης και τις κάρτες μελών και πολλά άλλα.

Ενσωματώνεται επίσης το Samsung Blockchain Wallet για να μπορούν οι χρήστες να παρακολουθούν το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους, ελέγχοντας την αξία των κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία σημειώνει ότι το Samsung Wallet περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Samsung Pass που αποθηκεύει με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασης και επαληθεύει την ταυτότητα των χρηστών με τα βιομετρικά τους δεδομένα για τη σύνδεση σε εφαρμογές και υπηρεσίες.

Το κινητό πορτοφόλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση σημαντικών εγγράφων, όπως το αποδεικτικό εμβολιασμού κατά του COVID-19. Στο εγγύς μέλλον, το Samsung Wallet θα αρχίσει να υποστηρίζει επίσημες ταυτότητες, όπως άδειες οδήγησης και φοιτητικές ταυτότητες από επιλεγμένα ιδρύματα.
Το Samsung Wallet ενσωματώνεται επίσης με το SmartThings για την υποστήριξη ψηφιακών κλειδιών αυτοκινήτου σε επιλεγμένα μοντέλα BMW, Genesis και Hyundai. Η ενσωμάτωση θα επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους, να εκκινούν τις μηχανές και πολλά άλλα απευθείας από το κινητό πορτοφόλι. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη για διάφορα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων BMW Σειρά 1-8, X5, X5 M, X6, X6 M, X7, Z4, iX3, iX και i4 που κατασκευάζονται μετά τον Ιούλιο του 2020.

Η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη για τα μοντέλα Genesis GV60 που κατασκευάζονται μετά τον Σεπτέμβριο του 2021, τα μοντέλα G90 που κατασκευάζονται μετά τον Δεκέμβριο του 2021 και τα μοντέλα Hyundai Palisade που κατασκευάζονται μετά τον Μάιο του 2022. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν τις κάρτες επιβίβασής τους στο Samsung Wallet τους, ξεκινώντας από επιλεγμένες πτήσεις της Korean Air, σημειώνει η Samsung. Δεν είναι σαφές πότε οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν κάρτες επιβίβασης από άλλες αεροπορικές εταιρείες. Η Samsung σημειώνει επίσης ότι ορισμένα ευαίσθητα στοιχεία που καταχωρούνται στην υπηρεσία Wallet αποθηκεύονται σε ένα απομονωμένο περιβάλλον που ονομάζεται «Secure Element» για την προστασία από ψηφιακές και φυσικές παραβιάσεις.

«Το Samsung Wallet αναβαθμίζει την καθημερινότητα όσον αφορά στην χρήση κινητών συσκευών με ένα απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για την αποθήκευση ψηφιακών εγγράφων, καρτών και άλλων στοιχείων», δήλωσε ο Jeanie Han, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής της ψηφιακής ζωής της Samsung Electronics, σε δήλωσή του. «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας για ανοιχτά οικοσυστήματα, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες του Samsung Wallet συνεργαζόμενοι στενά με τους αξιόπιστους συνεργάτες και προγραμματιστές μας».

Το Samsung Wallet είναι αρκετά παρόμοιο με το Apple Wallet, το οποίο επίσης επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν πληροφορίες πληρωμών και προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων εμβολιασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Apple Wallet έχει ήδη αρχίσει να επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τις άδειες οδήγησης και τις κρατικές ταυτότητες, με τους χρήστες στην Αριζόνα και το Μέριλαντ να είναι οι πρώτοι που αποκτούν πρόσβαση στη λειτουργία αυτή. Ωστόσο, το Apple Wallet δεν επιτρέπει προς το παρόν στους χρήστες να αποθηκεύουν πληροφορίες κρυπτονομισμάτων.

Το Samsung Wallet θα ανταγωνίζεται επίσης το πρόσφατα ανακοινωμένο Google Wallet, το οποίο είναι μια νέα εφαρμογή Android και Wear OS που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν πράγματα όπως πιστωτικές κάρτες, κάρτες επιβράβευσης, ψηφιακές ταυτότητες, εισιτήρια διέλευσης, εισιτήρια συναυλιών, κάρτες εμβολιασμού και άλλα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις