Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρατήρια καυσίμων: Τα meeting points του μέλλοντος

Όταν ο ανεφοδιασμός του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μετατρέπεται από χρονοβόρα διαδικασία ρουτίνας σε σύντομη συνάντηση με οικεία πρόσωπα!

Τα πρατήρια καυσίμων αλλάζουν χαρακτήρα και αναπτύσσουν νέες λύσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας!

Με βάση εσωτερικές πληροφορίες του Startupper.gr, τα πρατήρια καυσίμων πρόκειται να μετονομαστούν σε πρατήρια ενέργειας (αν δεν έχει γίνει ακόμη).

Ποια η διαφορά;

Με το συγκεκριμένο format, δεν μιλάμε απλώς για παροχή συμβατικών καυσίμων όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο και βενζίνη.

Η ενεργειακή κρίση και η διάδοση της ηλεκτροκίνησης έχουν φέρει για μια ακόμα φορά τα «πάνω κάτω». Προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς, οι σταθμοί καυσίμων αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους και εκσυγχρονίζουν τις υποδομές τους.

Με την τιμή της βενζίνης συνεχώς να εκτοξεύεται, λύσεις όπως το πρόγραμμα incharge της nrg, αποτελεί μια «ανάσα» από την αναταραχή που έχουν προκαλέσει ο πληθωρισμός και η ακρίβεια. Το incharge έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός τεράστιου δικτύου ταχυφορτιστών στην Ευρώπη, ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του, σε λιγότερο από μισή ώρα.

23 ταχυφορτιστές από τους 30 είναι ήδη εγκατεστημένοι σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων ΣΕΑ Shell & AVIN, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού οδικού δικτύου, κάνοντας έτσι πραγματικότητα το ταξίδι της Ηλεκτροκίνησης για τον Έλληνα οδηγό. Παρ’ ότι η φόρτιση οχημάτων σε οικιακές πρίζες είναι βολική, ο χρόνος που χρειάζεται για τον πλήρη ανεφοδιασμό ενός οχήματος δεν εξυπηρετεί την καθημερινότητά μας και τους γρήγορους ρυθμούς της.

Η εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε έξυπνα επιλεγμένα «κομβικά» σημεία αστικών κέντρων, προάγει τόσο τις βιώσιμες μετακινήσεις, την ηλεκτροκίνηση ακόμα και τις σύντομες συναντήσεις με φίλους μας.

Θα εξηγήσω…

Σκέψου, πως γυρνάς από την δουλειά σου, βρίσκεσαι στην Κηφισίας και πρέπει οπωσδήποτε να ανεφοδιάσεις το ηλεκτρικό όχημά σου. Στο ύψος του Αμαρουσίου βρίσκεται ένα πλήρως εξοπλισμένο πρατήριο ενέργειας και αποφασίζεις να το επισκεφτείς. Βέβαια το να περιμένεις 25 λεπτά σε ένα πρατήριο ενέργειας φαντάζει βαρετό και λιγάκι χάσιμο χρόνου, καταλαβαίνω.

Αντ’ αυτού, μπορείς να προσκαλέσεις έναν φίλο σου που υποστηρίζει εξίσου τις βιώσιμες μετακινήσεις, να κάνει join στην διαδικασία! Ουσιαστικά, φορτίζεται και οι δύο τα αυτοκίνητά σας ενώ, παράλληλα, περνάτε ποιοτικό χρόνο, αποφορτίζοντας την ένταση της καθημερινότητας. Τα νέα meeting points είναι πρωτίστως πρακτικά, οικολογικά και δύνανται να αναδείξουν νέες περιοχές σε in προορισμούς.

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Ας μην ξεχνάμε η φόρτιση αποτελεί την πιο οικονομική λύση κίνησης σε σχέση με τα συμβατικά, λόγω της αυξημένης αποδοτικότητας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (ανά μονάδα ενέργειας) είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη οποιουδήποτε ορυκτού καυσίμου. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται κόπο, απλώς να σκεφτόμαστε out of the box και να αξιοποιούμε αποδοτικά κάθε στιγμή της ημέρας μας. 

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, η nrg ανακοίνωσε ότι από τα περίπου 1,5 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα, η Ευρώπη θα φτάσει έως το 2025 τα 70 εκατ., με το μερίδιο του λέοντος να παράγεται εσωτερικά. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030 το 30% των πωλούμενων αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικά ξεπερνώντας σε σύνολο τις 300 χιλ. οχήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις