Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Screenloop «σήκωσε» 7 εκατ. δολ. και παρέχει λύσεις HR σε Startups

Η Stride VC ηγήθηκε του γύρου, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας αναζητούν «έξυπνες» και αποδοτικές λύσεις για την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και την πραγματοποίηση νέων προσλήψεων

Χρηματοδότηση 7 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Screenloop, με lead fund την Stride VC.

Η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης «λύνει» τα χέρια σε εταιρείες που επιθυμούν την πραγματοποίηση άμεσων και ποιοτικών προσλήψεων.

Η Screenloop θα αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση για περαιτέρω επενδύσεις στα διάφορα προϊόντα της, με στόχο την παροχή μιας πλατφόρμας που θα καλύπτει τη διαδικασία πρόσληψης από άκρη σε άκρη. Θα συνεχίσει επίσης την επέκτασή της στις ΗΠΑ και σε νέες αγορές καθώς και την ενίσχυση του τμήματος πωλήσεων, μάρκετινγκ και engineering με νέους εργαζομένους.

Μερικοί από τους νέους υποστηρικτές της Screenloop είναι η Stride VC, η Ludlow Ventures και η All Iron Ventures. Το περασμένο Δεκέμβριο, η Startup είχε αντλήσει 2,5 εκατ. δολ. από τις Passion Capital, Blissgrowth, RLC Ventures, καθώς και από τους Paul Forster – ιδρυτής της αγοράς εργασίας Indeed και Tom Blomfield, ιδρυτής της ψηφιακής τράπεζας Monzo.

Η λύση στο πρόβλημα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού των Startups 

Οι ραγδαίοι ρυθμοί ανάπτυξης των Startups πολλές φορές οδηγούν σε βεβιασμένες και ατυχείς προσλήψεις –  εργαζόμενους που δεν περνούν τη δοκιμαστική τους περίοδο ή/και εγκαταλείπουν την επιχείρηση επειδή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες. Αυτά τα λάθη κοστίζουν ακριβά: μία μόνο αποτυχημένη πρόσληψη μπορεί να κοστίσει πάνω από 180 χιλιάδες δολάρια.

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη διαθέσιμων δεδομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης, ειδικά όταν πρόκειται για άυλα στοιχεία – κοινωνικές δεξιότητες που το HR δυσκολεύεται να εντοπίσει, επισημαίνει ο συνιδρυτής της Screenloop, Anton Boner.

Η Screenloop παρέχει ανάλυση δεδομένων στον πελάτη μετά τη συνέντευξη και feedback για τους υποψηφίους προκειμένου να βοηθήσει τις εταιρείες να εντοπίσουν τους τομείς βελτίωσης στη διαδικασία πρόσληψης.

Ένας από τους πελάτες της Screenloop ανέφερε ότι η χρήση του λογισμικού μείωσε κατά 60% τον αριθμό των υποψηφίων που εγκαταλείπουν τη διαδικασία πρόσληψης -για να δεχθούν άλλη προσφορά ή να αποσυρθούν λόγω αναντιστοιχίας των αποδοχών, για παράδειγμα. Ένας πελάτης είδε κατά μέσο όρο 1.800 υποψηφίους να εγκαταλείπουν τη διαδικασία σε διάστημα 30 ημερών πριν από τη χρήση του Screenloop. Από τότε ο μέσος όρος μειώθηκε σε 456.

Η Startup παρέχει, επίσης, καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο για τους υπεύθυνους συνεντεύξεων, βοηθώντας τους να κάνουν καλύτερες ερωτήσεις – ξεχωρίζοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία κάθε υποψηφίου. Παράλληλα, τους εκπαιδεύει και τους ενημερώνει σχετικά με ασυνείδητες προκαταλήψεις που μπορεί να επηρεάζουν τις τελικές αποφάσεις τους.

Το προϊόν της «interview intelligence» παρέχει επίσης ηχογραφήσεις συνεντεύξεων, απομαγνητοφωνήσεις και υποδείξεις σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τους υπεύθυνους προσλήψεων να προσλαμβάνουν ταχύτερα και σε κλίμακα, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα όσον αφορά στις νέες προσθήκες της εταιρείας.

Η Screenloop δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται η πλατφόρμα ανοικτών τραπεζικών συναλλαγών TrueLayer, η Beamery και η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού GorillaLogic.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις