Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VR ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας

Τα τρισδιάστατα μοντέλα για κάθε μνημείο θα καλύπτουν τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους

Η εταιρεία ADAPTIT πρόκειται να αναλάβει ένα έργο VR ξενάγησης αξίας περίπου 1.213.000.

Η ICT εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακή ξενάγηση σε μνημεία του θρησκευτικού πολιτιστικού αποθέματος του ιστορικού κέντρου της πόλης των Αθηνών». 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάπτυξη υλικού ψηφιακών ξεναγήσεων για 32 μνημεία πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο του έργου θα σχεδιαστούν και υλοποιηθούν 32 τρισδιάστατες απεικονίσεις υψηλής ποιότητας για κάθε ένα από τα προτεινόμενα μνημεία. Τα τρισδιάστατα μοντέλα για κάθε μνημείο θα καλύπτουν τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους. 

Για την παραγωγή των τρισδιάστατων μοντέλων των μνημείων θα γίνει χρήση τρισδιάστατου σαρωτή και αντίστοιχου λογισμικού για την πλήρη κάλυψη τόσο των εσωτερικών, όσο και των εξωτερικών χώρων των επιλεγμένων μνημείων. 

Επιπλέον, θα υπάρξει δυνατότητα ψηφιακών ξεναγήσεων εικονικής πραγματικότητας τόσο μέσα από web browser με την χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας, όσο και μέσα από ειδικά σετ εικονικής πραγματικότητας.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις