Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Volton επενδύει στη νεανική καινοτομία

Η εταιρεία στηρίζει την πρωτοβουλία του Δ. Καλαμάτας, η οποία φέρνει σε επαφή τους νέους της πόλης με τις νέες τεχνολογίες και την πράσινη ενέργεια

Η Volton ήταν χορηγός στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας.

Η τελική φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το φεστιβάλ είχε ως στόχο την ενεργή ενασχόληση των νέων με την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κλιματικά ουδέτερων πόλεων.

Η Volton, ως εταιρεία που ήδη υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό σχέδιο προς την κατεύθυνση της πράσινης ενέργειας, στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν αυτή τη μετάβαση ειδικά όταν αυτές περιλαμβάνουν ομάδες νέων.

Συγκεκριμένα, στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων συμμετείχαν συνολικά 20 ομάδες και περισσότερα από 250 παιδιά από όλη την Ελλάδα, τα οποία παρακολούθησαν σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και θεματικών ενοτήτων με την καθοδήγηση καθηγητών από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια.

Η Κατερίνα Γκίνη, Marketing Communications Director της Volton, δήλωσε σχετικά: «Η πράσινη ενέργεια βρίσκεται στον πυρήνα της δράσης μας και ως οργανισμός επιδιώκουμε να υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία η οποία εκπαιδεύει για την αξία και αναγκαιότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων του Δ. Καλαμάτας με τη συμμετοχή ομάδων νέων, είναι μια εξαιρετική δράση και είμαστε πραγματικά περήφανοι που συμμετείχαμε έμπρακτα στην πρωτοβουλία αυτή. Η φρεσκάδα των νέων, η εμπειρία των πανεπιστημιακών καθηγητών και η πρόθεση της Δημοτικής αρχής να ενισχύσει την προσπάθεια εύρεσης πράσινων τεχνολογικών λύσεων για τις πόλεις μας, είναι στοιχεία που με βεβαιότητα οδηγούν στην επιτυχία και τη συνέχιση του θεσμού.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις