Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα συνεργασία Microsoft με Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά τις ψηφιακές και τεχνικές δεξιότητες των φοιτητών, καθώς και του διδακτικού προσωπικού

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η Microsoft ανακοίνωσαν την υπογραφή νέας συνεργασίας, η οποία βασίζεται σε κοινούς στόχους, ενώ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ευθυγραμμίσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων με αυτές της εκπαιδευτικής κοινότητας, να στηρίξει την απασχόληση και να προετοιμάσει την επόμενη γενιά φοιτητών για να ανταπεξέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία.

Η συμφωνία ορίζει ένα σύνολο αρχών και προτεραιοτήτων για την εκπαίδευση και τη συνεχή κατάρτιση των φοιτητών.

Και οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία της Microsoft για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προωθεί τη μάθηση, την έρευνα και την καινοτομία, διευκολύνοντας τους φοιτητές και ενισχύοντας τις ψηφιακές και τεχνικές τους δεξιότητες, ενώ ταυτόχρονα καθιστά το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως έναν από τους πρωταγωνιστές στην εκπαίδευση.

Η συμφωνία προσφέρει εκπαιδευτικές ευκαιρίες στους φοιτητές, ενώ καλύπτει τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες για σταδιοδρομία σε διάφορους κλάδους.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η προετοιμασία τους για αναδυόμενους ρόλους εργασίας, που σχετίζονται με το cloud, την ανάπτυξη λογισμικού, τη διαχείριση δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Με περισσότερες από 149 εκατ. θέσεις εργασίας στις νέες τεχνολογίες που αναμένεται να δημιουργηθούν παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια, η συμφωνία αυτή έχει επίσης μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Χριστίνα Λεϊμονή, Διευθύντρια Marketing & Operations της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για τη στρατηγική συνεργασία που υπογράφουμε σήμερα με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με στόχο την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλο το φάσμα του εκπαιδευτικού του οικοσυστήματος. Προσβλέπουμε σε ευκαιρίες συνεργασίας και κοινής δράσης, με ευέλικτες διαδρομές μάθησης και πρόσβαση σε σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία που θα ενδυναμώσουν καθηγητές και φοιτητές και θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν τις γνώσεις για να επιτύχουν περισσότερα στην ψηφιακή οικονομία. Ελπίζουμε αύτη να είναι η πρώτη από πολλές επόμενες συνεργασίες με πανεπιστήμια της χώρας ώστε να συμβάλουμε ουσιαστικά στο ταξίδι προετοιμασίας κάθε νέου προς τον νέο ψηφιακό κόσμο εργασίας». 

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει πρόσβαση σε καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και υλικά της Microsoft, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να βελτιωθούν στη συνεργασία, την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη. Επιπλέον, παρέχει πρόσβαση σε παγκοσμίως αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του κλάδου, καθώς και σε φοιτητικές κοινότητες, ενώ περιλαμβάνει και τη συμμετοχή σε παγκόσμιους διαγωνισμούς τεχνολογίας.

Οι ειδικές πιστοποιήσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα προγράμματα: Linked IN Learning, Azure for Students, Azure Lab Services, GitHub, AI Business School, MS Learn, Industry Certifications, Teams Learning App, Learn LTI, MSLE(I), MS Imagine Academy Skills Benefit, Imagine Cup (ICJr.), MOS Championships.

Για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, η συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο της τεχνολογίας αποτελεί κλειδί για την επίτευξη της εκπαιδευτικής του αποστολής και των στόχων του.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Microsoft, την κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Επενδύοντας διαχρονικά στη γνώση, τη μάθηση και την ενίσχυση των φοιτητών μας με εκπαιδευτικά εργαλεία και μεθόδους που συμβάλλουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία αυτή θα αναβαθμίσει την εκπαιδευτική τους εμπειρία και θα εμπλουτίσει τις επαγγελματικές τους επιλογές. Αξιοποιώντας την 40χρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παραμένουμε το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, εφοδιάζοντας τους νέους με τις κατάλληλες δεξιότητες για να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Η Microsoft αποτελεί σημαντικό αρωγό σε αυτή μας την προσπάθεια, όχι μόνο γιατί ενισχύει τις ψηφιακές και τεχνικές δεξιότητες των φοιτητών μας, αλλά και επειδή δημιουργεί έναν σημαντικό πυλώνα στήριξης της εκπαιδευτικής μας λειτουργίας, μέσα από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Μουχταρόπουλος, Dean of Digital Learning & EdTech, Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις