Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sunday αποσύρεται από 4 αγορές

Η εφαρμογή πληρωμών εστιατορίων κατάφερε μέσα σε 5 μήνες από την λειτουργία της να «σηκώσει» 124 εκατ. δολ. με στόχο την παγκόσμια επέκτασή της

Η Sunday αποσύρεται από το 60% των αγορών που δραστηριοποιείται και προβαίνει σε εκτεταμένες περικοπές στην ομάδα της.

Η εφαρμογή πληρωμών εστιατορίων κατάφερε μέσα σε 5 μήνες από την λειτουργία της να «σηκώσει» 124 εκατ. δολ. με στόχο την παγκόσμια επέκτασή της.

Τελικά τα σχέδιά της παίρνουν μια άλλη τροπή, καθώς η Sunday πρόκειται να διακόψει τις δραστηριότητές της σε τέσσερις από τις επτά αγορές στις οποίες επεκτάθηκε ταχύτατα τους τελευταίους 16 μήνες: την Ισπανία, την Πορτογαλία, τον Καναδά και την Ιταλία.

Μάλιστα, η Sunday πραγματοποίησε το άνοιγμά της στην Ιταλία και την Πορτογαλία μόλις πριν από ένα μήνα.

Η Startup έχει ήδη ξεκινήσει τις απολύσεις ενώ εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν επισημάνει πως «Με μεγάλη θλίψη η Sunday διακόπτει τις δραστηριότητές της σε χώρες όπου είχε σημαντικό αριθμό πελατών και μια εξαιρετική ομάδα επί τόπου» καθώς και ότι σκοπεύουν να βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας να βρουν νέες ευκαιρίες.

Η εφαρμογή της Sunday επιτρέπει στους πελάτες να βλέπουν τα μενού των εστιατορίων στο τηλέφωνό τους και να πληρώνουν τον λογαριασμό τους ταχύτερα μέσω ενός κωδικού QR, υποσχόμενη στους εστιάτορες μείωση της προμήθειας που πληρώνουν για τις συναλλαγές.

Μάλιστα δύο από τους τρεις συνιδρυτές της εταιρείας, ο Victor Lugger και η Tigrane Seydoux, προέρχονται από το χώρο της εστίασης, έχοντας ιδρύσει την αλυσίδα εστιατορίων Big Mamma.

Σύμφωνα με την Sunday, η Startup συνεργάζεται με περισσότερα από 4 χιλ. εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις