Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την Protio

Η Startup βγαίνει από το Stealth Mode και πρόκειται να αλλάξει ριζικά των χώρο των ακινήτων στην Ελλάδα

Η Protio «σήκωσε» 2 εκατ. ευρώ από τον αρχικό γύρο χρηματοδότησης.

Με την νέα άντληση κεφαλαίων βγαίνει από stealth mode, παρουσιάζει τη νέα πλατφόρμα επενδύσεων σε διαμερίσματα και αποκαλύπτει μια νέα υπηρεσία που θα αλλάξει τον χώρο των ακινήτων στην Ελλάδα. 

Η χρηματοδότηση προέρχεται από ελληνικά και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια με την Neogen Capital να ηγείται αυτής.

Στη χρηματοδότηση συμμετέχουν ο Lars Rasmussen, επενδυτικός άγγελος και συνιδρυτής των Google Maps, τα επενδυτικά κεφάλαια της Genesis Ventures και η επενδυτική πλατφόρμα SeedBlink. Παράλληλα, στους χρηματοδότες περιλαμβάνονται και 20 επενδυτικοί άγγελοι από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ινδία. 

Ο Δημήτρης Μαρούλης, Partner της Genesis Ventures δήλωσε : «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε σε αυτή τη νέα προσπάθεια, διότι πιστεύουμε πως η Protio έχει μια δυνατή ιδρυτική ομάδα από νέους αλλά έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι επιχειρούν σε μία αγορά με τεράστιες ευκαιρίες από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της». 

Η Protio ιδρύθηκε το 2021, είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece και ήρθε για να αλλάξει το τοπίο της διάθεσης διαμερισμάτων. Μέσω της πλατφόρμας οι ιδιοκτήτες αποκτούν τη δυνατότητα να διαθέσουν προς πώληση διαμερίσματα, λαμβάνοντας προσφορά μέσα σε μόλις 24 ώρες. Ταυτόχρονα, οι ιδιώτες έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν σε διαμερίσματα εξασφαλίζοντας ένα νέο εισόδημα, με διαφάνεια και ασφάλεια. Τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο Protio.gr είναι εκτός αγοράς και διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας. 

ESG: Καινοτομία για ανάπλαση και ανάπτυξη 

Στην καρδιά της κυκλικής οικονομίας η μετατροπή παλαιών διαμερισμάτων σε ενεργειακά-βιώσιμες κατοικίες με ελάχιστο αποτύπωμα CO2 εισάγει ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Το νέο “Rebuild-To-Rent” μοντέλο που προτείνει η Protio έρχεται για να αντιμετωπίσει την στεγαστική κρίση που κυριαρχεί στην Ευρώπη και έχει κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Η Protio είδε την ανάγκη ως ευκαιρία για αναδιαμόρφωση του τοπίου. Αξιοποιώντας παλιά διαμερίσματα με σύγχρονες τεχνολογίες, μέσω της ανακαίνισης και της ενεργειακής αναβάθμισης, η Protio στοχεύει να συμβάλει ουσιαστικά στην αστική ανάπλαση των πόλεων. 

Πως λειτουργεί η Protio; 

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και ασφαλής και δεν περιλαμβάνει γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μέσω της πλατφόρμας μπορούν να ζητήσουν προσφορά για να διαθέσουν προς πώληση το διαμέρισμά τους. Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία, η Protio αξιολογεί όλες τις πληροφορίες και ενημερώνει εντός 24 ωρών για την αξία της πώλησης τον ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια, η Protio με μία μόνο επίσκεψη στο ακίνητο αναλαμβάνει να διαχειριστεί όλα τα βήματα. Ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μόνο να επικυρώσει το τελικό στάδιο της διαδικασίας.

Παράλληλα, για τους ιδιώτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν, το μόνο που χρειάζεται είναι μέσω της πλατφόρμας να γίνουν διαπιστευμένοι επενδυτές ακινήτων και να επιλέξουν το διαμέρισμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και το επενδυτικό τους προφίλ. Η εταιρεία στη συνέχεια αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία – από την αγορά ως την ανακαίνιση και την εύρεση ενοικιαστή. Μετά την ενοικίαση η Protio, διαχειρίζεται το διαμέρισμα και εξασφαλίζει την ενοικίαση και το εισόδημα του επενδυτή για τον πρώτο χρόνο.

Η Protio ταυτόχρονα προσφέρει και ένα νέο πεδίο δραστηριοποίησης για τους μεσίτες. Μέσω της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διάθεση ακινήτων προς πώληση, στην εύρεση αγοραστών και επενδυτών, καθώς και στην αναζήτηση ενοικιαστών, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης. 

Ο Αντώνης Φιοράκης, CEO της Protio δήλωσε σχετικά: «Το πρόβλημα που στοχεύουμε να λύσουμε με την Protio επηρεάζει καθημερινά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Είμαι ενθουσιασμένος που, με την υποστήριξη των επενδυτών μας, ξεκινάμε ένα ταξίδι με ένα τόσο μεγάλο και πραγματοποιήσιμο όραμα. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε συνολικά το οικοσύστημα συναλλαγών γύρω από τα ακίνητα, καθώς η τεχνολογία που αναπτύσσουμε επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τεράστιας αυτής αγοράς. Με αυτό το νέο εγχείρημα θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην αστική ανάπλαση των πόλεών μας»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις