Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Searchland άντλησε 200.000 λίρες για να ανατρέψει το proptech

Η νεοσύστατη εταιρεία έχει αναπτύξει το πρώτο αυτοματοποιημένο εργαλείο αναζήτησης και εύρεσης χώρων.

Η Proptech SearchLand εξασφάλισε επένδυση ύψους 200.000 λιρών για να επιταχύνει την ανάπτυξη του πρώτου παγκοσμίως πλήρως αυτοματοποιημένου εργαλείου εύρεσης χώρων. Η χρηματοδότηση, η οποία προήλθε από διάφορους επενδυτές-αγγέλους, είναι η πρώτη για την SearchLand με έδρα το Λονδίνο μέχρι σήμερα.

Η SearchLand, που ιδρύθηκε το 2020, είναι ένα εργαλείο ανεύρεσης χώρων εκτός αγοράς που επιτρέπει στους κατασκευαστές ακινήτων, τους αρχιτέκτονες και τους επενδυτές να βρίσκουν δυνητικούς χώρους και να έρχονται σε επαφή με τον ιδιοκτήτη τους απευθείας μέσω της πλατφόρμας.

Η πλατφόρμα software-as-a-service αυτοματοποιεί και επιταχύνει την αναζήτηση των χρηστών σε βιώσιμα οικόπεδα, επιτρέποντάς τους να βρουν τοποθεσίες με βάση μια σειρά δεδομένων, όπως των ορίων του τίτλου ιδιοκτησίας και της ιδιοκτησίας, των δικαιωμάτων επιτρεπόμενης ανάπτυξης, των καταγεγραμμένων τιμών και της ανάλυσης των πολεοδομικών εφαρμογών.

Χρησιμοποιώντας τους χάρτες, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα τις τοποθεσίες που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήριά τους, με εργαλεία ροής εργασιών που τους επιτρέπουν να επικοινωνούν εύκολα με τους ιδιοκτήτες των εν λόγω τοποθεσιών.

Η SearchLand’s παρουσίασε μια συνεχή μηνιαία ανάπτυξη 30% το τελευταίο 12μηνο. Συνεπώς, τα νέα κεφάλαια της νεοφυούς επιχείρησης θα χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη νέου προσωπικού στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, καθώς και για την ανάπτυξη των εργαλείων αυτοματοποίησης με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της πλατφόρμας. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να συμμετάσχει σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Α το 2023.

Ο Hugh Gibbs, συνιδρυτής της SearchLand, δήλωσε ότι δεδομένου του όγκου των πληροφοριών που πρέπει να εντοπιστούν και στη συνέχεια να αναλυθούν, η εύρεση χώρων είναι συχνά μια τεράστια πρόκληση για τους κατασκευαστές ακινήτων. Για αυτό δημιούργησαν το SearchLand με σκοπό να καταστήσουν την διαδικασία λιγότερο πολύπλοκη, χωρίς να απαιτεί τον ίδιο χρόνο από τη διαδικασία εξεύρεσης χώρων.

Θέτοντας τα δεδομένα στα χέρια των κατασκευαστών και των επενδυτών, η εταιρεία τους παρέχει τη δυνατότητα να λαμβάνουν ταχύτερες και καλύτερα τεκμηριωμένες αποφάσεις. Μάλιστα, η έντονη ανάπτυξη της Startup τον πρώτο χρόνο φάνηκε και από τα σχόλια που δέχτηκε η εταιρεία όπως επισημαίνει ο ίδιος, από πελάτες που δήλωσαν ευχαριστημένοι από την πλατφόρμα, την οποία αξιολόγησαν ως πολύτιμη και απαραίτητη.

Έχοντας εξασφαλίσει αυτή τη χρηματοδότηση εκκίνησης και λάβει ώθηση σε όλη τη διάρκεια των αρχικών φάσεων ανάπτυξης και εκκίνησης, η εν λόγω επένδυση θα ενισχύσει τις προσπάθειές τους στο να διευρύνουν την ομάδα, να βελτιώσουν το προϊόν και να επεκτείνουν σημαντικά τη βάση των χρηστών. Τελικός τους στόχος είναι να φέρουν τα πάνω κάτω στον κλάδο των ακινήτων, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις