Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Job Alert: Νέες θέσεις εργασίας στην ψηφιακή Τράπεζα Πειραιώς – Natech

Η θέση απευθύνεται σε mobile developers, όπου παρέχεται υποστήριξη και για μετεγκατάσταση

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Natech για τη δημιουργία ανεξάρτητης ψηφιακής τράπεζας που θα παρέχει χρηματοοικονομικές και τραπεζικές υπηρεσίες στην ελληνική και την υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, την πρόσκληση να εργαστούν στα Ιωάννινα για την πρώτη ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα αναρτήσαν στην ιστοσελίδα της τεχνολογικής εταιρείας και παρόχου χρηματοοικονομικών λύσεων Natech και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Η θέση απευθύνεται σε mobile developers, όπου παρέχεται υποστήριξη και για μετεγκατάσταση.

Τα γραφεία και η διοίκηση της νέας ψηφιακής τράπεζας των Πειραιώς-Natech είναι στην Αθήνα, ωστόσο η έδρα βρίσκεται τα Ιωάννινα, όπου αναπτύσσεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια μέσα στο γνωστό τεχνολογικό hub.

Το τεχνολογικό πάρκο των Ιωαννίνων έχει γίνει πόλος έλξης μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και των λεγόμενων big four συμβουλευτικών εταιρειών (Deloitte, EY, PwC, KPMG), που αναπτύσσουν λογισμικό για τρίτες επιχειρήσεις και για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αδειοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία εξετάζει την άδεια άλλης μίας neobank που θα έχει έδρα τη χώρα μας.

Το όνομα της ανεξάρτητης ψηφιακής τράπεζας των Πειραιώς-Natech ακόμα δεν έχει κλείσει και ακόμα πέφτουν ιδέες. Ωστόσο, πηγές που γνωρίζουν σημειώνουν ότι το brand θα παραπέμπει σε κάτι νεανικό και καινοτόμο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει παρουσιάσει η Πειραιώς, μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις για τη βασική ομάδα και οι σχετικές διαδικασίες για τη λειτουργία της νέας ψηφιακής τράπεζας, όπως πολιτικές, επωνυμία, προϊόντα κ.λπ. Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο γ’ τρίμηνο.

Η Λύση

Η ψηφιακή τράπεζα θα δώσει έμφαση στο digital onboarding, στην δυνατότητα πώλησης χρηματοοικονομικών προϊόντων σε τρίτες επιχειρήσεις (banking-as-a-service) και δάνεια λιανικής, εστιασμένα στα καταναλωτικά, αλλά με τη μορφή “αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα” (buy-now-pay-later ή BNPL), όπως και άλλα προϊόντα λιανικής τραπεζικής κυρίως προς νέους και εξοικειωμένος με την τεχνολογία.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 αναμένεται η πλήρης λειτουργία της ως ανεξάρτητη ψηφιακή τράπεζα, με στόχο τη δημιουργία εσόδων άνω των 50 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025 και απόκτηση 1 εκατ. πελατών από την Πειραιώς που θα επιφέρει ελάφρυνση του δικτύου της Τράπεζας κατά 25%.

Η Natech, η οποία ξεκίνησε και παραμένει στα Ιωάννινα, αναπτύσσει λογισμικό για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Έχει περισσότερους από 30 μεγάλους πελάτες σε περισσότερες από 10 χώρες εδώ και 20 χρόνια, ενώ αναγνωρίστηκε ως Best Βanking Τechnology Provider για την Ελλάδα το 2022. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Αθανάσιος Ναυρόζογλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις