Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Musk-Twitter 1-0: Όταν το deal μετατρέπεται σε δικαστική μάχη

Στο στόχαστρο ο πρώην επικεφαλής προϊόντων του Twitter, Kavyon Beykpour

Στη δικαστική μάχη μεταξύ Elon Musk και Twitter, ο CEO της Tesla πέτυχε την πρώτη του νίκη.

Κινούμενος εναντίον 22 υπαλλήλων του Twitter, η δικαστής Kathaleen McCormick του Delaware Court of Chancery, αποφάσισε να δεχτεί το αίτημά του για αποκάλυψη πληροφοριών από έναν μόνο, αλλά πολύ σημαντικό άνθρωπο της λίστας.

Τον πρώην επικεφαλής προϊόντων του Twitter, Kavyon Beykpour.

Με τη δίκη της 17ης Οκτωβρίου να πλησιάζει, οι δικηγόροι του Musk προσπαθούν να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για να αποδείξουν πως το Twitter διέπραξε απάτη, δίνοντας πλαστά στοιχεία για τον αριθμό των bots που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Έτσι, αναζητούν πληροφορίες από υπαλλήλους του Twitter και συγκεκριμένα από μεσαίου και χαμηλού επιπέδου υπαλλήλους.

Η νομική ομάδα του Musk κατηγορεί το Twitter πως παρεμποδίζει την προσπάθεια για επιβεβαίωση του πραγματικού αριθμού των bots έναντι των πραγματικών χρηστών, με το Twitter να ισχυρίζεται πως πρόκειται για λιγότερο από το 5% των συνολικών λογαριασμών.

Να σημειώσουμε πως ο Beykpour απολύθηκε στις 12 Μαΐου από τον ίδιο τον CEO του Twitter, Parag Agrawal και αντικαταστάθηκε από τον Bruce Falck. Ο Beykpour είχε δηλώσει τότε πως «ο Parag μου ζήτησε να αποχωρήσω αφού με ενημέρωσε πως θέλει να οδηγήσει την ομάδα σε διαφορετική κατεύθυνση».

Ανυπομονούμε να ελέγξουμε τις επικοινωνίες του Beykpour και θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε πληροφορίες και μάρτυρες μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. – Alex Spiro, μέλος νομικής ομάδας Elon Musk

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις