Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Γαλλία οραματίζεται ένα βιωσιμότερο bike friendly Παρίσι

Επηρεασμένη από το πρότυπο της Ολλανδίας, η Γαλλία με την σειρά της ανακοίνωσε νέα επιδότηση 4 χιλ. ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου

Με όραμα την καθολική διάδοση ενός βιωσιμότερου τρόπου μετακίνησης, δίνοντας κίνητρο στους πολίτες της να επιλέξουν πιο «πράσινα» μέσα μεταφοράς, η Γαλλία προσφέρει επιδότηση 4 χιλ. ευρώ για όποιον επιλέξει να πουλήσει το αυτοκίνητό του και να αγοράσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Η επιδότηση θα έχει οικονομικά κριτήρια και προτεραιότητα θα έχουν αυτοί με χαμηλά εισοδήματα, ενώ το ύψος της επιδότησης θα μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα.

Η πολιτική των επιδοτήσεων για «πράσινες» μεταφορές δεν είναι νέα στη Γαλλία, ωστόσο η χώρα αποφάσισε αν αυξήσει το ύψος των επιδοτήσεων για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό από χώρες που παραδοσιακά χρησιμοποιούν πολύ το ποδήλατο, όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και η Δανία.

Στόχος της Γαλλίας είναι το 9% των πολιτών να κινούνται με ποδήλατα μέχρι το 2024. Το ποσοστό αυτό είναι μόλις στο 3% τώρα, τη στιγμή που στην Ολλανδία είναι στο 27%.

Η κυβέρνηση του Macron θέλει μάλιστα να κάνει το Παρίσι μία πόλη πλήρως φιλική προς τα ποδήλατα και για αυτό το σκοπό θα διαθέσει 250 εκατ., ενώ θα προστεθούν επιπλέον 130 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων στην πόλη μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις