Η ομάδα Lamborgenius ζητά την βοήθειά μας!

Με όραμα την συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Αμερική, η ομάδα των πέντε Φοιτητριών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών ζητά την υποστήριξη του κόσμου

Οι «Lamborgenius» κατάφεραν να αναδειχθούν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Chem -E- Car.

Έχοντας προκριθεί για τον παγκόσμιο διαγωνισμό που θα γίνει στην Αμερική οι πέντε τριτοετείς φοιτήτριες του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Ειρήνη Μίκου, Εριφύλη Μωραϊτη, Σοφία Σαβελώμα, Βαλεντίνη Βασιλείου και Αγγελική Σούλου είναι έτοιμες να κάνουν το επόμενο βήμα.

Το τμήμα τους δυστυχώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει την αποστολή…

Για αυτό τον λόγο οι ομάδα στρέφει την προσοχή της στον κόσμο και ζητά την στήριξη όσων μπορούν να συνδράμουν για να εκπροσωπήσουν επάξια την χώρα μας και να γίνει το όνειρο τους πραγματικότητα.

H ομάδα έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα έξυπνη εφεύρεση.

Το αμαξίδιο της Lamborgenius κινείται μέσω χειροποίητης μπαταρίας και σταματά παρακολουθώντας την πορεία μιας αντίδρασης ιωδίου-αμύλου με ηλεκτρονικούς αισθητήρες. Η επίδοσή του στον πανελλήνιο διαγωνισμό κατά τον οποίο το αμαξίδιο πρέπει να διανύσει μια συγκεκριμένη δοθείσα απόστασης ήταν μια από τις καλύτερες παγκοσμίως (με απόκλιση μόλις 14cm από τον στόχο!).

Εδώ μπορείτε να υποστηρίξετε το «ταξίδι» της ομάδας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις