Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ορκωμοσία του Γιάννη Μπρατάκου

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο κ. Μπρατάκος ανέλαβε επίσημα τον ρόλο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ

Σήμερα (02.09.2022) πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Γιάννη Μπρατάκου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Όπως ανακοίνωσε πριν τρεις μέρες ο (30.08.2022) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Μπρατάκος αναλαμβάνει τα καθήκοντα υφυπουργού στον Πρωθυπουργό.

Η επίσημη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπρατάκος διαδέχθηκε τον Γρηγόρη Δημητριάδη μετά την παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του γενικού γραμματέα.

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις