Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΙΟΝ: Μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

Πιστή στη δέσμευσή της για βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η ΙΟΝ Α.Ε. πέτυχε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μείωση στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου εκφρασμένα ως tCO2eq.
Συγκεκριμένα, για το 2021 πέτυχε μείωση 5,6% συγκριτικά με το 2020 και 15,6% συγκριτικά με το 2019, ενώ από το 2017 οπότε και ξεκίνησε να μετρά το ανθρακικό αποτύπωμα έχει πετύχει μείωση 40%.

Οι μελέτες μέτρησης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος αφορούν το σύνολο των δραστηριοτήτων της για τα πεδία αναφοράς 1 (άμεσες εκπομπές) και 2 (έμμεσες εκπομπές), τα οποία περιλαμβάνουν τις καταναλώσεις σε φυσικό αέριο, άλλα καύσιμα, καύσιμα από μεταφορές με εταιρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρική ενέργεια κ.α. Παράλληλα, έχει εστιάσει και στο πεδίο 3 (έμμεσες εκπομπές) μετρώντας στοιχεία όπως οι μεταφορές των εργαζομένων, η κατανάλωση χαρτιού, τα αεροπορικά ταξίδια και οι μεταφορές με μέσα τρίτων, προκειμένου να εξασφαλίσει μία πιο ολοκληρωμένη διαχείριση των κινδύνων και των ευκαιριών που σχετίζονται με την καταγραφή της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου.

Ο σκοπός της εταιρείας είναι, αφού μετρήσει και μελετήσει τις επιπτώσεις από τις δραστηριότητές της στο περιβάλλον, να θέσει στόχο με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για τη μείωση του αποτυπώματός της. Στο πλαίσιο δημιουργίας συστήματος διαχείρισης ενέργειας με προοπτική το ISO 50001, η εταιρεία έχεις προχωρήσει στη διενέργεια δεύτερου ενεργειακού ελέγχου για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Νέου Φαλήρου, του Μαρκόπουλου και της Άρτας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Η ΙΟΝ ως μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες σοκολατοειδών και ζαχαρωδών προϊόντων, που εδώ και 92 χρόνια πορεύεται με πυξίδα τις αξίες της ποιότητας και της αξιοπιστίας, έχει εντάξει στην στρατηγική της τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής προστασίας, στοχεύοντας σε μία αειφόρο ανάπτυξη που θα σηματοδοτείται από το ίδιο επιχειρηματικό ήθος που χαρακτηρίζει την μακρά ιστορία της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις