Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΤΕ: Επενδύει στο «Shift4Good» για τη στήριξη 30 Startups

Οι επενδύσεις αυτές έχουν ως στόχο να επιταχύνουν την ανάπτυξη των εν λόγω επιχειρήσεων, να τους δώσουν τη δυνατότητα να γίνουν πρωτοπόροι διεθνώς και να συμβάλουν έτσι, μέσω των καινοτομιών τους, στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του τομέα της κινητικότητας

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), με τη στήριξη του InvestEU, επενδύει στο «Shift4Good», ένα ανεξάρτητο ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, το οποίο εστιάζει στη βιώσιμη κινητικότητα και την κυκλική οικονομία, με στόχο την άντληση 300 εκατ. ευρώ.

Χθες (18/10) ανακοινώθηκε το πρώτο κλείσιμο του ταμείου, ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ. Το ταμείο «Shift4Good» θα επενδύσει σε περίπου τριάντα νεοφυείς επιχειρήσεις κατά την επόμενη πενταετία.

Οι επενδύσεις αυτές έχουν ως στόχο να επιταχύνουν την ανάπτυξη των εν λόγω επιχειρήσεων, να τους δώσουν τη δυνατότητα να γίνουν πρωτοπόροι διεθνώς και να συμβάλουν έτσι, μέσω των καινοτομιών τους, στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του τομέα της κινητικότητας. Οι δύο πρώτες επενδύσεις θα ανακοινωθούν εντός του Οκτωβρίου.

Το InvestEU παρέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζωτικής σημασίας μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση με τη μόχλευση σημαντικών δημόσιων και ιδιωτικών πόρων για μια βιώσιμη ανάκαμψη. Δημιουργεί πρόσθετες επενδύσεις συμβάλλοντας σε βασικές ευρωπαϊκές προτεραιότητες, όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η ψηφιακή μετάβαση.

Το ταμείο InvestEU υλοποιείται μέσω χρηματοδοτικών εταίρων που θα επενδύσουν σε έργα που χρησιμοποιούν την εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ ύψους 26,2 δισ. ευρώ.

Η πλήρης εγγύηση από τον προϋπολογισμό θα στηρίξει τα επενδυτικά έργα των εταίρων υλοποίησης και θα αυξήσει την ικανότητά τους να αναλαμβάνουν κινδύνους, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσει τουλάχιστον 372 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε: «Το InvestEU συμβάλλει σημαντικά στην καινοτομία του τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, αναδεικνύοντας νέους τρόπους μεταφοράς με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Χαίρομαι που με την επένδυση αυτή το InvestEU στηρίζει την απανθρακοποίηση ενός τομέα καθοριστικής σημασίας για την πράσινη μετάβαση».

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις