Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Ελλάδα το συνέδριο Major Cities of Europe

Το φετινό συνέδριο που φέρει τον τίτλο “From Chaos to Cosmos” για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί, στην Ελλάδα, στη φιλόξενη Λάρισα

«Εγγραφείτε στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του δικτύου των Major Cities of Europe, και Αφήστε πίσω σας το Χάος, αναλαμβάνοντας δράση στον κόσμο της αέναης καινοτομίας και ανάπτυξης των πόλεων!»

Με αυτή τη φράση παροτρύνει η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές, συμβούλους, επιχειρήσεις ΤΠΕ, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για την ανάπτυξη των πόλεων, να συμμετέχει στο φετινό συνέδριο που φέρει τον τίτλο “From Chaos to Cosmos”και το οποίο για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί, στην Ελλάδα, στη φιλόξενη Λάρισα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε όλα τα επίπεδα -προσωπικό, επιχειρηματικό, διοικητικό, τοπικό, εθνικό- είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι αλλαγές που φέρει σε επίπεδο χρήσεων, πρακτικών αλλά και πιθανών λύσεων, είναι αναρίθμητες. Ωστόσο, σε πολλούς παραμένουν άγνωστες, ίσως ακόμη και να δημιουργούν μια αίσθηση πιθανής περιθωριοποίησης των χρηστών. Συνεπώς, το συνέδριο έρχεται να «τακτοποιήσει» ακριβώς αυτό το «Χάος». Έρχεται να δώσει απαντήσεις, να προτείνει λύσεις, να εξηγήσει, να παρουσιάσει «cases studies» έξυπνων πρακτικών, που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από κοινότητες και πόλεις.

Όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο συνέδριο, θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ταυτόχρονα πομποί και δέκτες μηνυμάτων, ερεθισμάτων, ιδεών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, με στόχο την αποσαφήνιση κάθε έννοιας που σχετίζεται με τη σχέση «Καινοτόμα ανάπτυξη – ΤΠΕ – Έξυπνες πόλεις».

Και γιατί η αποσαφήνιση και η κατάκτηση κάθε σχετικής έννοιας είναι σημαντική παράμετρος του συνεδρίου; Διότι, αποτελεί το θεμέλιο για την ανάπτυξη μιας γενικότερης στρατηγικής των πόλεων, των κοινοτήτων, των επιχειρήσεων, των θεσμών, με αιχμή του δόρατος την καινοτομία, σε κάθε πόλη-κοινότητα που αναπτύσσεται «έξυπνα», μέσω των ΤΠΕ. Άλλωστε, μια πόλη που καινοτομεί, σε επίπεδο παροχών και υπηρεσιών, είναι μία πόλη που επιτυγχάνει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της.

Η δικτύωση και ο δημιουργικός διάλογος θα μπορούν να επιτευχθούν σε όλες τις φάσεις του συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων, των διαλειμμάτων του συνεδρίου, των γευμάτων και των δείπνων.
Είναι βέβαιο ότι οι συμμετέχοντες, την επομένη του Συνεδρίου, θα έχουν αφήσει πίσω τους το «Χάος» και θα έχουν έρθει πιο κοντά στον Κόσμο της ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, των ΤΠΕ και των έξυπνων πόλεων. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και τη δυνατότητα εγγραφής σε αυτό μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:
https://www.majorcities.eu/conferences/2022-larissa/

Η εγγραφή περιλαμβάνει την παρακολούθηση των εργασιών, καθώς και τη συμμετοχή στα γεύματα, διαλείμματα καφέ, στη δεξίωση υποδοχής του Δημάρχου Λαρισαίων και στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις