Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΣΕΒ-ΣΒΣΕ: Εκδήλωση για αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία

Η εκδήλωση σκοπεύει στο να δοθεί στοχευμένη πληροφόρηση για τα αναπτυξιακά-χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις, σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, πράσινης οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά εργαλεία 2023-2027: Η επόμενη ημέρα». Θα πραγματοποιηθεί -στο πλαίσιο της 40ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΣΕ- την ερχόμενη Δευτέρα (7/11, 15.00-17.00), στο κτήμα «ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ» ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ στο Καπανδρίτι.

Η εκδήλωση σκοπεύει στο να δοθεί στοχευμένη πληροφόρηση για τα αναπτυξιακά-χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις, σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, πράσινης οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης.

Θα περιλαμβάνει δύο πάνελ:

• Το πρώτο πάνελ αφορά σε ζητήματα του ΕΣΠΑ 2021-2027, αναπτυξιακές προκλήσεις και χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις σε τομεακό και περιφερειακό επίπεδο καθώς και το αποτύπωμά τους στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ομιλητές θα είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ , Δρ. Γεώργιος Ξηρογιάννης.

• Το δεύτερο πάνελ αφορά στον Αναπτυξιακό Νόμο, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία χρηματοδότησης επενδύσεων. Έχουν προσκληθεί ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), Ορέστης Καβαλάκης, και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης, και διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Leasing, Ζαχαρίας Βλάχος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του ΣΒΣΕ, Ανδρέας Λουκάτος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία. Θα υπάρχει απευθείας μετάδοση από την ιστοσελίδα του ΣΒΣΕ και από το STAR Κεντρικής Ελλάδος -που είναι Χορηγός Επικοινωνίας της Συνέλευσης του ΣΒΣΕ- εδώ.

Μετά την κοινή εκδήλωση θα ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο στις 18:00 η Ανοικτή Συνεδρίαση του ΣΒΣΕ με θέμα: «Βιομηχανία, Ενεργειακά Δεδομένα και προκλήσεις» με συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων ομιλητών. Μεταξύ των οποίων, η επίτροπος Ενέργειας Kadri Simson, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, και ο γενικός διευθυντής της Eurometaux Guy Thiran.

Το κοινό Workshop και τη Γενική Συνέλευση του ΣΒΣΕ, στηρίζουν οι εταιρίες: ElvalHalcor και SABO (Μεγάλοι Χορηγοί), ΑΡΧΕΤΥΠΟ (Χορηγός), ELVAL COLOUR, MAILLIS ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ, SEPTONA, e-CODOMH (Υποστηρικτές).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις