Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πανεπιστήμιο Columbia: «Επενδύει» στην Ελλάδα

Η ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του Columbia στην Αθήνα θα έχει στόχο να εμπλουτίσει το διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο που εξελίσσεται στην Ελλάδα, σε ώσμωση με τα ελληνικά ΑΕΙ και την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα

 

«Ποδαρικό» στις αναμενόμενες ανακοινώσεις για την παρουσία των αμερικανικών πανεπιστημίων έκανε την Κυριακή, το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Δια στόματος του προέδρου του, Λι Μπόλιντζερ (Lee Bollinger), ανακοινώθηκε η ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του Columbia στην Αθήνα, που θα έχει στόχο να εμπλουτίσει το διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο που εξελίσσεται στην Ελλάδα, σε ώσμωση με τα ελληνικά ΑΕΙ και την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το Κέντρο αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές το 2023, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Η παρουσία του κ. Μπόλιντζερ στην Αθήνα εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης εκπροσώπων από 30 πανεπιστήμια των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο «Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης/Pharos Summit 2022: Greek-US Collaboration in Higher Education».

«Η Ελλάδα γίνεται φάρος εκπαίδευσης που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές από όλο τον κόσμο, όπως της αξίζει», ήταν το σχετικό σχόλιο από το Υπουργείο Παιδείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις