Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CEO Clubs Greece: «Crafting a new Myth»

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία 250 καλεσμένων που αποτελούνταν από εξέχοντες CEOs-μέλη του Club, μαζί με τις ανώτερες διοικητικές τους ομάδες

 

Με μεγαλοπρέπεια και μοναδική λαμπρότητα ολοκληρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου το Forum του CEO Clubs Greece υπό τον τίτλο «Crafting a new Myth». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία 250 καλεσμένων που αποτελούνταν από εξέχοντες CEOs-μέλη του Club, μαζί με τις ανώτερες διοικητικές τους ομάδες.

Με θαυμάσια ροή που ισορροπούσε άψογα μεταξύ ομιλιών και παύσεων, παρουσιάσεων και διαλειμμάτων, το πρόγραμμα ακολούθησε μία σπονδυλωτή διάρθρωση, καθώς δέκα CEOs διηγήθηκαν, αντίστοιχα, δέκα προσωπικές ιστορίες στις οποίες ανέπτυξαν πώς αντιμετώπισαν επιτυχώς μία σημαντική δυσκολία αλλάζοντας το αφήγημα το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή καθοδηγούσε τα βήματα και τις ενέργειές τους.

Όπως ανέφεραν και οι συμμετέχοντες, ήταν μία πρωτοποριακή εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα σε «πρώτο πρόσωπο», καθώς ο κάθε ομιλητής δεν δίστασε να μιλήσει, με ταπεινότητα και αφοπλιστική ειλικρίνεια, για τους φόβους και τις προκαταλήψεις του, για επαγγελματικά ή οικονομικά αδιέξοδα, για θέματα υγείας, για την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, ή για δραστικές αλλαγές καριέρας, φέρνοντας στο προσκήνιο ανησυχίες που συνήθως άτομα σε ηγετικές θέσεις προσπαθούν να καταπνίξουν, προτιμώντας να υιοθετούν μία περσόνα παραπλανητικά δυνατή αλλά, στην βάση της, εύθραυστη.

Όλες οι ιστορίες, ανεξάρτητα από τη θεματική τους, σύγκλιναν προς ένα κοινό σημείο: το αφήγημα – τον μύθο – που έχουμε δημιουργήσει για τον εαυτό μας και την ανάγκη αναθεώρησής του σε περιόδους κρίσεων. Άλλωστε, οι μεγάλες αλλαγές πραγματοποιούνται πάντα όταν το υπάρχον αφήγημα δεν εξυπηρετεί πλέον τον αρχικό του σκοπό και, κατά συνέπεια, χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί.

Μία τέτοια αναθεώρηση φαίνεται ως εύκολη και αυτονόητη διαδικασία, αλλά απαιτεί κουράγιο και πίστη: στοιχεία που απετέλεσαν κοινό παρονομαστή σε όλες τις ιστορίες που πλαισίωσαν το Forum αυτό. Μηδενός εξαιρουμένου, οι ομιλητές υπενθύμισαν στους παρευρισκομένους ότι οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν, στην προσωπική και στην επαγγελματική μας ζωή, αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο τους καθενός μας, και ότι ο σκοπός (purpose) υπερτερεί τους στόχου (goal), καθώς μετατρέπεται στον πολικό αστέρα που ορίζει την επιθυμητή κατεύθυνση. Ο προορισμός αποκτά ξανά την σημασία που του αρμόζει, ενώ η πορεία επαναπροσδιορίζεται, βάσει των νέων συντεταγμένων που ορίζει η εσωτερική μας πυξίδα.

Οι ομιλίες μοιράστηκαν σε δύο μέρη.

Στο πρώτο,αφηγητές ήταν οι: Σωτήρης Χατζηδάκης (Executive Vice President,CEO Clubs Romania), Κωνσταντίνος Οικονόμου (CEO, Marine Tours), Μαρίνα Μαυρομμάτη (CEO, Printec Group), Μαρία Μπόζογλου (Managing Director, Italy Lines), και Δημήτρης Μιχόπουλος (ex-CEO, Mullen Lowe Athens), και ακολούθησε συζήτηση με συντονιστή τη Γεωργία Καρτσάνη (President, CEO Clubs Greece).

Στο δεύτερο μέρος, ομιλητές ήταν οι: Αλέξανδρος Αθανασούλας (CEO Stirixis Group), Θάνος Κυριαζής (Managing Director, Miele Hellas), Κώστας Γεράρδος (CEO, Plaisio), LiliZigoslu (Managing Director, JTIHellas), και Αλέξανδρος Πατεράκης (Deputy CEO, PPC Group), ενώ τη συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε ο Πολυδεύκης Λουκόπουλος (Chairman & Managing Director, Signify Hellas).

Η επιτυχία του Forum αυτού δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους πολύτιμους χορηγούς του που το στήριξαν όχι μόνο οικονομικά αλλά και με την παρουσία τους με θεματικά περίπτερα τοποθετημένα περιμετρικά στον χώρο. Πιο αναλυτικά:

-Main Partner: Public Power Corporation S.A – Hellas (ΔΕΗ)

-Diamond Partners: BSS, Daikin, Goldair Tourism,LeasePlan, Volvo

-Platinum Partners: Chivas, Coffee Island, Cosmote E-value,HEDNO,FedEx,Generation Y,IWG,MullenLowe Athens, Schneider Electric, STIRIXIS Group, Q PROJECT, Weber Shandwick

– Golden Partners: AIG,Bausch Health, Cisco,EY, Flisvos Marina, Goldair Handling,Iron Mountain, Sargia Partners, Signify

– Silver Partners: AGT, Diastasis S.A., iSquare, Kafkas, Miele, Pressious Arvanitidis, Unison,

– Media Partners: Forbes, OnDeck Media

– Events Partners: Alpha Estate, Juices from Christodoulou Family, Nissos Beer

– ESG Partner: Global Sustain

– H&S Partner: GEP

– ForumPartner: Theofylaktos

«Οι αλλεπάλληλες αλλαγές και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε πλέον σε καθημερινή βάση μας κάνουν συχνά να αισθανόμαστε αδύναμοι, ιδιαίτερα όταν κατέχουμε ηγετική θέση και καλούμαστε να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης για την οικονομική ευρωστία των οργανισμών και των ομάδων μας» αναφέρει η Γεωργία Καρτσάνη, ιδρυτής και πρόεδρος του CEO Clubs Greece.

«Αν και δεν ελέγχουμε τις περισσότερες ανατροπές (disruptions) που αντιμετωπίζουμε, διατηρούμε τον πλήρη έλεγχο για το σημαντικότερό μας εφόδιο και πλεονέκτημα: το προσωπικό μας αφήγημα. Αυτό θέλαμε να τονίσουμε στο φετινό μας Forum– το 28ο από την ίδρυση του CEO Clubs Greece – και οι ομιλητές ξεπέρασαν κάθε μας προσδοκία.

Όχι μόνον μας ενέπνευσαν, θυμίζοντάς μας την ανθρώπινη διάσταση του κάθε CEΟ, αλλά υπογράμμισαν για άλλη μία φορά τη συλλογική σοφία που διαθέτει το Club μας μέσα από τις εμπειρίες των μελών του, και την ανάγκη να παραμένουμε ενωμένοι, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές, προκειμένου να αναπτυσσόμαστε μαζί, να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο, και να συν-δημιουργούμε τις αξίες και τις βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η νέα εποχή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις